Hans Wijers en Alexander Rinnooy Kan genoemd voor ministerschap

04-06-2010

Hans Wijers en Alexander Rinnooy Kan genoemd voor ministerschap

Hans Wijers en Alexander Rinnooy Kan zijn door D66-lijsttrekker Alexander Pechtold genoemd in verband met een ministerschap, mocht D66 gaan regeren.
Alexander Pechtold noemde de D66-prominenten in een interview met het Financieele Dagblad. In het vraaggesprek zei hij: 'Daarom ben ik blij dat mensen als Alexander Rinnooy Kan en Hans Wijers betrokken willen zijn bij de uitvoering. Laat de uitslag op 9 juni zo zijn dat ik een beroep op hen kan doen.' Hij liet daarbij in het midden of de prominenten ook direct benaderd zijn voor een functie.
Opmerkelijke overstap
De opmerkingen van Alexander Pechtold zijn bewust nog vrij vaag. Op het laatste congres van D66 was het al opmerkelijk dat Hans Wijers en Alexander Rinnooy Kan een toespraak hielden, in voorgaande jaren hielden zij zich over het algemeen afzijdig van de partij. Maar het zou wel heel onverwacht zijn als de prominenten daadwerkelijk een ministerpost zouden bekleden.

Geen bevestiging Wijers en Rinnooy Kan
Hans Wijers kan niet zomaar afscheid nemen als bestuursvoorzitter van AkzoNobel en ook Alexander Rinnooy Kan is gebonden aan zijn positie van voorzitter van de SER. De laatste weigerde dan ook commentaar, terwijl een woordvoerder van AkzoNobel stelde dat het onwaarschijnlijk is dat de topman afscheid zal nemen.    

Lees ook:
> Biografie Hans Wijers
> AkzoNobel boekt weer winst
> Interview Hans Wijers-Gerard Kleisterlee: ‘In tijden van crisis moet je zichtbaar zijn'
> Biografie Alexander Rinnooy Kan
> Alexander Rinnooy Kan: ‘ Deze crisis is de overtreffende trap van een olievlek'

Meer over Hans Wijers

Meer vrouwen in Top-100 Commissarissen 2019

Meer vrouwen in Top-100 Commissarissen 2019

Management Scope publiceert vandaag de jaarlijkse Top-100 Commissarissen, de ranglijst met daarin de meest invloedrijke commissarissen. Hans Wijers voert net als in 2018 de lijst aan.

Hans Wijers vertrekt bij Heineken

Hans Wijers vertrekt bij Heineken

Hans Wijers treedt terug bij Heineken. Hij legt zijn functie tijdens de aandeelhoudersvergadering op 25 april neer. Jean-Marc Huët zal hem opvolgen.

Interview met Hans Wijers

‘De CEO is geen primus inter pares meer’

‘De CEO is geen primus inter pares meer’

Corporates proberen uit alle macht op governancegebied uit de gevarenzone te blijven. Hans Wijers ziet dat met lede ogen aan, want: ‘De tijd en energie die dat kost, gaat die niet ten koste van het inspelen op veranderingen?’

Interview met Hans Wijers over corporate governance

Interview met Hans Wijers over corporate governance

Veel verschil tussen het one-tier en two-tier bestuurssysteem ziet Hans Wijers niet. Volgens de Heineken rvc-voorzitter speelt de president-commissaris een glansrol in élke board: ‘Hij is de baas. Wie anders stelt er immers voor of de ceo benoemd of ontslagen wordt?’

Steven Schuit: 'een raad van bestuur is net een roedel wolven.'

Steven Schuit: 'een raad van bestuur is net een roedel wolven.'

Een ‘zware chairman' met een eigen kamer weet beter wat er speelt en kan meer tegenwicht bieden aan de CEO. Dat zegt advocaat, hoogleraar, ex-ceo-fluisteraar en thans commissaris Steven Schuit.

De groenfactor van ICT

De groenfactor van ICT

AkzoNobel maakt serieus werk van duurzaam ondernemen. ICT speelt hierbij een voorname rol. Een gesprek met CIO Gerard Helmink en sustainability director André Veneman over de voordelen van de factor ‘groen'.

Hans Wijers

  • list-arrow Commissaris (voorzitter) ING Groep N.V.
  • list-arrow Commissaris (voorzitter) Het Concertgebouw
  • list-arrow Commissaris Hal Holding
  • list-arrow Voorzitter raad van toezicht Natuurmonumenten
Profiel Hans Wijers
Top-100 commmissarissen

Top 100 Commissarissen

  • 1. Hans Wijers >
Bekijke de top-100 commmissarissen Bekijk de volledige lijst

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook