Hans Wijers vertrekt bij Shell

15-03-2018

Hans Wijers vertrekt bij Shell

Hans Wijers vertrekt als vicevoorzitter en non-executive director bij Shell. Gerard Kleisterlee volgt hem per 23 mei 2018 op als vicevoorzitter van de board of directors.

Hans Wijers is sinds 2009 lid van de board of directors van Shell en zal zich niet herkiesbaar stellen bij de aandeelhoudersvergadering op 22 mei. Wijers is momenteel ook commissaris bij ING, Hal Holding en voorzitter van de raad van commissarissen van Heineken. 

Gerard Kleisterlee zal hem opvolgen als vicevoorzitter. Kleisterlee is lid van de board of directors sinds november 2010. Daarnaast is hij ook voorzitter van de raad van commissarissen van ASML en chairman van Vodafone Group.

Tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering zal ook worden gestemd over de benoeming van Ann Godbehere tot non-executive director. 

Meer over Hans Wijers

Meer vrouwen in Top-100 Commissarissen 2019

Meer vrouwen in Top-100 Commissarissen 2019

Management Scope publiceert vandaag de jaarlijkse Top-100 Commissarissen, de ranglijst met daarin de meest invloedrijke commissarissen. Hans Wijers voert net als in 2018 de lijst aan.

Hans Wijers vertrekt bij Heineken

Hans Wijers vertrekt bij Heineken

Hans Wijers treedt terug bij Heineken. Hij legt zijn functie tijdens de aandeelhoudersvergadering op 25 april neer. Jean-Marc Huët zal hem opvolgen.

Interview met Hans Wijers

‘De CEO is geen primus inter pares meer’

‘De CEO is geen primus inter pares meer’

Corporates proberen uit alle macht op governancegebied uit de gevarenzone te blijven. Hans Wijers ziet dat met lede ogen aan, want: ‘De tijd en energie die dat kost, gaat die niet ten koste van het inspelen op veranderingen?’

Interview met Hans Wijers over corporate governance

Interview met Hans Wijers over corporate governance

Veel verschil tussen het one-tier en two-tier bestuurssysteem ziet Hans Wijers niet. Volgens de Heineken rvc-voorzitter speelt de president-commissaris een glansrol in élke board: ‘Hij is de baas. Wie anders stelt er immers voor of de ceo benoemd of ontslagen wordt?’

Steven Schuit: 'een raad van bestuur is net een roedel wolven.'

Steven Schuit: 'een raad van bestuur is net een roedel wolven.'

Een ‘zware chairman' met een eigen kamer weet beter wat er speelt en kan meer tegenwicht bieden aan de CEO. Dat zegt advocaat, hoogleraar, ex-ceo-fluisteraar en thans commissaris Steven Schuit.

De groenfactor van ICT

De groenfactor van ICT

AkzoNobel maakt serieus werk van duurzaam ondernemen. ICT speelt hierbij een voorname rol. Een gesprek met CIO Gerard Helmink en sustainability director André Veneman over de voordelen van de factor ‘groen'.

Hans Wijers

  • list-arrow Commissaris (voorzitter) ING Groep N.V.
  • list-arrow Commissaris (voorzitter) Het Concertgebouw
  • list-arrow Commissaris Hal Holding
  • list-arrow Member of the Temasek European Advisory Panel Temasek Holdings Private Limited
Profiel Hans Wijers
Top-100 commmissarissen

Top 100 Commissarissen

  • 1. Hans Wijers >
Bekijke de top-100 commmissarissen Bekijk de volledige lijst

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook