Harry Koorstra wordt president-commissaris bij Sandd

Datum: 26-02-2016

Harry Koorstra wordt president-commissaris bij Sandd

Voormalig topman van PostNL Koorstra is benoemd tot nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen bij SHM, de houdstermaatschappij van Sandd.

Benoemingen
Harry Koorstra is met ingang van 1 maart 2016 benoemd tot president-commissaris van SHM, de houdstermaatschappij van post-en distributiebedrijf Sandd. Met deze benoeming volgt Koorstra Ronald van de Laar op, die zijn positie neerlegt in verband met zijn benoeming tot CEO bij Sandd. Van de Laar vervulde de positie van bestuursvoorzitter ad interim sinds het vertrek van voormalig CEO Haico Meijerink in oktober 2015.

PostNL en verder
Koorstra was van 1997 tot 2011 lid van de Raad van Bestuur van TNT, dat in 2011 is opgesplitst in PostNL en TNT Express. Koorstra vervulde vervolgens van 2011 tot 2013 de positie van CEO bij PostNL en is momenteel commissaris bij DocData. Volgens Koorstra heeft Sandd zich de afgelopen jaren ontwikkeld als een ondernemend en innovatief bedrijf, dat een mooie positie in een uitdagende markt heeft weten op te bouwen. 'Ik zie voor het bedrijf niet alleen meer mogelijkheden in het MKB-segment, maar ook in delen van de e-commerce markt', aldus Koorstra.


Reactie Van de Laar
Ronald van de Laar, de nieuwe CEO bij Sandd, zegt verheugd te zijn met de komst van Koorstra. 'We krijgen met de komst van Koorstra een ervaren bestuurder met veel marketing en logistieke kennis aan boord, wat ons zal helpen om Sandd naar een volgende fase in haar succesvolle ontwikkeling te brengen', aldus Van de Laar.

Wisselingen
De afgelopen maanden hebben zich meerdere wijzigingen in het management van Sandd voorgedaan. Zo is destijds tegelijkertijd met het vertrek van Meijerink bekend gemaakt dat Marcel Winkelman werd benoemd tot Chief Commercial Officer (CCO). Daarnaast werd Ger Jacobs, voormalig CCO van PostNL, benoemd tot voorzitter van de Advisory board voor productontwikkeling en marktconsolidatie.

Lees meer
> Nieuwsbericht over het vertrek van Haico Meijerink