Henk Jan Gerzee benoemd tot chief digital officer Schiphol

Henk Jan Gerzee benoemd tot chief digital officer Schiphol

23-11-2017 Henk Jan Gerzee is benoemd tot chief digital officer van Schiphol Group. Hij gaat zich bezighouden met de verdere digitale transformatie en technologische innovatie van de luchthaven.

Henk Jan Gerzee is op dit moment chief digital officer en cio bij Dorel Juvenile. Als chief digital officer wordt Gerzee eindverantwoordelijk voor digitale strategie van Schiphol.

Hij zal per 1 februari 2018 Roy Scheerder opvolgen, die de functie de afgelopen zes maanden op interim basis bekleedde.

President-directeur van Schiphol Group Jos Nijhuis zegt over de benoeming het volgende: ‘Schiphol is ambitieus en wil de beste digitale luchthaven van de wereld zijn. Omdat de impact van deze transformatie groot is, is gekozen voor een strategisch leider die dit kan aanjagen. Gerzee neemt veel ervaring en kennis over digitale transformatie en technologie mee en dat past perfect in de ontwikkeling die wij als Digital Airport willen maken. We zijn ervan overtuigd dat hij Schiphol op digitaal gebied naar een ‘next level’ gaat brengen.’

> Lees ook: Jos Nijhuis legt zijn functie bij Schiphol neer

Meer over Henk Jan Gerzee

Henk Jan Gerzee vertrekt bij Schiphol

Henk Jan Gerzee vertrekt bij Schiphol

01-12-2020 Schiphol maakt op 1 december 2020 bekend dat Henk Jan Gerzee zijn functie als chief digital & innovation officer neerlegt. Het nieuws komt tegelijk met het besluit om de afdeling digital & innovation als aparte business unit op te heffen en een integraal onderdeel van Schiphol te maken.

Interview met Henk Jan Gerzee

Henk Jan Gerzee (Schiphol): 'Onze ambitie: <i>superpowers</i> voor passagiers'

Henk Jan Gerzee (Schiphol): 'Onze ambitie: superpowers voor passagiers'

02-09-2020 Henk Jan Gerzee, cdio van Schiphol, kijkt zelden verlekkerd naar digitale ontwikkelingen op andere luchthavens: onze nationale luchthaven loopt wereldwijd voorop wat betreft tech en data. ‘Op de luchthaven hebben we 70.000 sensoren om passagiersstromen te monitoren.’ Hoe duidt hij de gebeurtenissen van de afgelopen maanden? ‘Het is ongekend.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook