Henk Timmer nieuwe CRO van Achmea

Henk Timmer nieuwe CRO van Achmea

18-02-2014 Achmea heeft Henk Timmer benoemd als chief risk officer (CRO) in de raad van bestuur. Hij is nu internal audit director bij Achmea.

De benoeming van Henk Timmer volgt op de scheiding van de CFO- en de CRO-functie in de raad van bestuur van Achmea. Volgens CEO Willem van Duin, is de aanstelling van een Chief Risk Officer in het bestuur van cruciaal belang voor de controle van de belangrijkste operationele risico's.

Grote uitdagingen
Van Duin: 'De benoeming van Timmer brengt de raad van bestuur weer op sterkte in een tijd waarin we voor grote uitdagingen staan. Het is goed dat onze nieuwe CRO van binnen onze eigen organisatie komt.' Zowel de interne als de externe toezichthouders hebben hun toestemming voor de benoeming van Timmer gegeven.


Specialismen van Timmer
Henk Timmer, die in 1997 bij Achmea begon, is verantwoordelijk voor de interne audit sinds 2007. Zijn andere specialismen zijn: risicobeheer, IT en controlling. Astrid Langeveld volgt Timmer op als directeur Internal Audit.

Corporate governance-eisen
President-commissaris Erik van de Merwe laat weten dat de aanstelling van een aparte Chief Risk Officer in lijn ligt met de huidige corporate governance-eisen voor de financiële sector. 'De raad van commissarissen is van mening dat voor een coöperatieve verzekeraar, zoals Achmea, een voorzichtig risicoprofiel en deugdelijk risicomanagement op directie niveau, essentieel is vanwege de toegenomen complexiteit van verzekeraars.'

Samenstelling RvB
Vanaf 1 maart zal de raad van bestuur van Achmea bestaan uit: Willem van Duin (CEO), Huub Arendse (CFO), Jeroen van Breda Vriesman (pensioenen en levensverzekeringen en bankdistributie), Danny van der Eijk (schadeverzekeringen, directe en makelaar distributie), Roelof Konterman (ziekteverzekering en internationale activiteiten) en Henk Timmer (CRO).

 

 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook