Coelingh Bennink, CEO Pantarhei, zet druk op MSD/Merck

Datum: 01-03-2011

Coelingh Bennink, CEO Pantarhei, zet druk op MSD/Merck

Herjan Coelingh Bennink, CEO en President van Pantarhei Biosciences, geeft de moed niet op om alle activiteiten in ‘women's health' van Organon over te nemen van MSD/Merck.

Dat schrijft het Financieele Dagblad op basis van een gesprek met Coelingh Bennink.

Coelingh Bennink, CEO Pantarhei
Topman Herjan Coelingh Bennink van farmabedrijf Pantarhei zegt tegen het FD dat het Amerikaanse moederbedrijf MSD/Merck zijn eerder ingediende overnamevoorstel op delen van Organon niet heeft bekeken om louter procedurele redenen.

Druk opvoeren op MSD/Merck
Coelingh Bennink wil met de publicatie in het FD druk zetten op MSD/Merck om zo alsnog de onderhandelingen met het Amerikaanse biotechbedrijf te hervatten.

Kort geding
Ook de ondernemingsraad, RvC, en vakbonden bij MSD/Organon Oss hopen met een kort geding MSD/Merck te dwingen de overnamegesprekken te openen.

Overname delen Organon

Hoewel Coelingh Bennink geen namen noemt, zegt hij dat diverse durfinvesteerders hebben bevestigd dat zij bereid zijn om ‘enkele miljarden neer te tellen' voor de overname van women's health.

Ontwikkeling women's health producten
Pantarhei is momenteel bezig met de ontwikkeling van verschillende producten op het gebied van women's health, aldus Bennink. Merck zou volgens het voorstel het eerste recht kunnen krijgen op deze producten.

Beursgang Organon 2015
‘Vanaf 2015 kan er elk jaar een nieuw product in de verkoop en zou het onderzoeks- en productiebedrijf naar de beurs. Dan kunnen durfinvesteerders hun investering terugverdienen', zo stelt Bennink in het FD.

Overnamevoorstel Pantarhei
De CEO van Pantarhei zegt geen idee te hebben waarom MSD/Merck medio februari het overnamevoorstel heeft afgewezen. ‘Ons plan is niet eens beoordeeld', aldus Herjan Coelingh Bennink.

Lees ook:
> Biografie Herjan Coelingh Bennink, CEO Pantarhei
> Ook overnamevoorstel Pantarhei op voormalig Organon door MSD afgewezen
> Pantarhei heeft Organon Oss in het vizier voor overname
> Biografie Michiel Meurs, CFO Pantarhei
> Michiel Meurs en Herjan Coelingh Bennink over: van wetenschap naar commercie