Indra Nooyi voorgedragen als commissaris Philips

Indra Nooyi voorgedragen als commissaris Philips

26-10-2020 Op 26 oktober 2020 maakt Koninklijke Philips bekend Indra Nooyi voor te dragen als lid van de raad van commissarissen. Tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 6 mei 2021 zal de voordracht besproken worden.

Indra Nooyi startte in 1994 bij PepsiCo, waar ze diverse leidinggevende functies bekleedde. Van 2000 tot 2006 vervulde Nooyi de rol van cfo. Daaropvolgend was Nooyi tot 2019 voorzitter en chief executive officer van het wereldwijd opererend voedings- en drankenconcern in meer dan 180 landen. Tussen 2006 en 2019 heeft Nooyi als ceo van PepsiCo de duurzame groei gerealiseerd door voedzamere producten te maken, de ecologische voetafdruk van het bedrijf te beperken en de medewerkers en andere betrokkenen te stimuleren. Voor Nooyi bij PepsiCo in dienst trad, vervulde zij verschillende leiderschapsfuncties bij ABB, Motorola en de Boston Consulting Group.

Voorzitter van de raad van commissarissen, Jeroen van der Veer, laat weten zeer verheugd te zijn met de voordracht van Indra Nooyi. ‘Nooyi is een bewezen bedrijfsleider in de consumenten- en technologiesector, met een sterke reputatie op het gebied van duurzame winstgevende groei, terwijl ze op een duurzame en verantwoorde manier zaken doet. Haar strategische inzichten zullen waardevol zijn voor Philips, nu de onderneming de volgende groeifase ingaat als leider op het gebied van gezondheidstechnologie’, zegt Van der Veer.

Met de komst van Indra Nooyi zal de raad van commissarissen naast Jeroen van der Veer bestaan uit Neelam Dhawan, Liz Doherty, Orit Gadiesh, Marc Harrison, Peter Löscher, Christine Poon, David Pyott, Feike Sijbesma en Paul Stoffels.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook