Inge Brakman wordt de nieuwe voorzitter van het Rode Kruis

Inge Brakman wordt de nieuwe voorzitter van het Rode Kruis

20-02-2012 Inge Brakman is door de koningin benoemd tot voorzitter van het bestuur van het Nederlandse Rode Kruis. Zij volgt Elco Brinkman op, die is afgetreden in verband met zijn lidmaatschap van de Eerste Kamer.  

Inge Brakman, oud-voorzitter van het Commissariaat voor de Media, wil als nieuwe voorzitter van het Rode Kruis helpen de zichtbaarheid van de organisatie in Nederland te vergroten.
Brakman: 'De meeste mensen kennen het Rode Kruis als de redder in nood bij rampen en conflicten in het buitenland. Maar wat veel mensen niet weten is dat het Rode Kruis ook in Nederland een belangrijke taak heeft bij rampen.'

Netwerk
Brakman heeft een uitgebreid netwerk door haar eerdere functies. De juriste is toezichthouder bij de UvA en de HvA, bij het Centraal Bureau voor de Statistiek en Staatsbosbeheer. Eerder was ze onder meer voorzitter van het Commissariaat voor de Media en secretaris van de Nederlandse Vereniging van Journalisten.

Vrijwilligerswerk
Het Rode Kruis is een vrijwilligersorganisatie. Ook het voorzitterschap doet Brakman 'op vrijwillige basis'.  De directeur wordt wel betaald.

Koninklijke benoeming
De voorzitter van het Rode Kruis wordt benoemd door de Kroon. Dat betekent dat de koningin samen met de Ministeries van Veiligheid & Justitie en Defensie de benoeming moet goedkeuren. Dit heeft te maken met de taak van het Rode Kruis om de overheid bij de staan bij noodsituaties.

Lees verder:
> Profiel van Inge Brakman
> Profiel Eelco Brinkman

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook