John J. (Jack) Lynch

CEO bij Houghton Mifflin Harcourt

John J. (Jack) Lynch

Persoonlijk

Naam: John J. (Jack) Lynch

Geboortejaar: 1959

Nationaliteit: Amerikaanse

Huidige functies John J. (Jack) Lynch

2017 - heden CEO, Houghton Mifflin Harcourt

Loopbaan John J. (Jack) Lynch

2012 - 2017 CEO, Renaissance Learning
2007 - 2012 Lid Raad van Bestuur, Wolters Kluwer
2006 - 2007 werkzaam, Wolters Kluwer
2003 - 2006 President, Pearson School Technology Group
1999 - 2003 oprichter en directeur, Bigchalk
- 1999 werkzaam bij o.a., Jnana Technologies

Opleiding John J. (Jack) Lynch

Arts , Boston University , Boston, bachelor

Overige vermeldingen


In oktober 2012 werd bekend dat Jack Lynch terugtreedt als lid van de Raad van Bestuur van Wolters Kluwer. Lynch heeft een functie aanvaard als CEO van een Amerikaans software- en informatiebedrijf. Nancy McKinstry, CEO van Wolters Kluwer, neemt tijdelijk zijn taken over.

Als lid van de raad van bestuur van Wolters Kluwer was Jack Lynch verantwoordelijk voor global shared services, technologie, business development, en Teleroute transport services business.

Voor 2007 was Lynch Senior Vice President Business Development bij Wolters Kluwer. In deze functie hield hij zich onder andere bezig met het identificeren en onderzoeken van cross-divisional bedrijfsmogelijkheden. Daarbij concentreerde Lynch zich op leverage van bestaande producten en bedrijfsmodellen, met de nadruk op software en web-gebaseerde applicaties en workflow tools.

Nog voor zijn carriere bij het mediaconcern was Lynch CEO en president van de Pearson school Technology Group te Arizona. In die periode richtte hij bigchalk.com, dat als digitaal onderzoekshulpmiddel op scholen en bibliotheken kon worden ingezet.

Meer over de functies
CEO |