Eredoctoraat voor Jan Aalberts bij Nyenrode

Datum: 25-05-2012

Eredoctoraat voor Jan Aalberts bij Nyenrode

Jan Aalberts, die tot april 2012 CEO was van Aalberts Industries, ontvangt een eredoctoraat ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan van Nyenrode Business Universiteit.

De 71-jarige Jan Aalberts was sinds 1974 CEO en oprichter van industriële toeleverancier Aalberts Industries. In april nam hij afscheid en droeg hij zijn functie over aan Wim Pelsma, tot dan de COO van het concern. 


De Rector Magnificus en CEO van Nyenrode Business Universiteit, Maurits van Rooijen, zegt bij de uitreiking van het eredoctoraat: "Jan Aalberts staat in Nederland en daarbuiten symbool voor succesvol ondernemerschap. Onder zijn bezielende leiding realiseerde Aalberts Industries sinds de oprichting stabiele duurzame groei.''


Kernwaarden
Als ondernemer verenigt Aalberts volgens Nyenrode de kernwaarden die de universiteit op haar studenten wil overdragen: Entrepreneurship, Leadership en Stewardship. Van Rooijen: "Jan Aalberts heeft deze waarden vertaald naar een organisatie met een ondernemende cultuur en ruimte voor innovatie. Daarbij staan kennisdeling, technologie-uitwisseling en productontwikkeling garant voor continue vernieuwing. Die prestatie onderstrepen we graag met een eredoctoraat.”

Aalberts Industries
Jan Aalberts zegt over het eredoctoraat: “Ik vroeg me eerst af waarom ik het eredoctoraat krijg. Mijn ondernemerschap is geen individuele prestatie, maar mede tot stand gekomen door de bijdrages van de mensen om mij heen. Vanuit die teamgedachte is Aalberts Industries uitgegroeid tot een mini-multinational met een omzet van twee miljard euro."


Succesfactoren
Aalberts geeft wel aan trots te zijn omdat Nyenrode als businessopleiding een behoorlijke impact heeft op de manier waarop jonge mensen hun dagelijks werk binnen bedrijven kunnen doen. "Zakelijk succes is echter grotendeels afhankelijk van persoonlijke kwaliteiten zoals ondernemerschap, innovatiekracht en creativiteit. Maar wel in combinatie met de juiste bagage in de vorm van een praktijkgerichte opleiding. Daardoor kunnen talenten hun kwaliteiten efficiënter inzetten en ontstaat er een cultuur waarbinnen iedereen elkaar stimuleert maximaal te presteren. Dat is ook de omgeving waarin ik optimaal functioneer.”