Jan Hendrik Egberts benoemd tot CEO Octoplus

Jan Hendrik Egberts benoemd tot CEO Octoplus

04-11-2010 Octoplus heeft Jan Hendrik Egberts voorgedragen als nieuwe CEO van het farmaceutische bedrijf uit Leiden.

Jan Hendrik Egberts gaat de huidige bestuursvoorzitter van Octoplus Simon Sturge vervangen. Sturge gaat per 1 januari 2011 zijn carrière voortzetten bij een bedrijfsonderdeel dat zich bevindt in de top-15 van farmaceutische bedrijven, aldus Octoplus in een toelichting.

Octoplus
Om de overgang bij Octoplus soepel te laten verlopen, is Egberts per direct in dienst getreden bij het biofarmaciebedrijf.

Jan Hendrik Egberts
Gezien zijn jarenlange ervaring als leidinggevende in de farmaceutische sector en expertise op het gebied van business development zal Egberts een goede aanvulling zijn voor het bestuur, zegt Octoplus.

Loopbaan Egberts
Zo was Egberts onder meer in dienst bij McKinsey & Company, Merck, en Johnson & Johnson en werd hij in 2005 benoemd tot CEO van Novadel Pharmaceuticals. In 2007 begon hij als adviseur op het gebied van healthcare investeringen voor private equity bedrijf 3i Group.

Technologie Octoplus
In een reactie op zijn benoeming zegt Egberts erg verheugd te zijn om aan de slag te gaan bij Octoplus. ‘Octoplus boekt veel vooruitgang in de commercialisering van haar technologie en daar wil ik graag een bijdrage aan leveren', aldus Egberts.

Lees ook:
> Biografie Jan Hendrik Egberts
> Biografie Ronald Brus, CEO Crucell
> OctoPlus ziet toenemende interesse in Locteron
> Susan Swarte financieel directeur OctoPlus
> OctoPlus cancelt voorgenomen aandelenuitgifte
> Loopbaan Steven Holtzman, CEO Infinity Pharmaceuticals

> Bestuurders en commissarissen Octoplus

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook