Jan Hommen op nr 1 in de top 10 bestuurders maart 2011

Datum: 05-04-2011

Jan Hommen op nr 1 in de top 10 bestuurders maart 2011

Jan Hommen, CEO ING, staat in maart 2011 op de nummer 1 positie in de top 10 bestuurders van Nederland, zo blijkt uit de statistieken van managementscope.nl.

Bonus
Jan Hommen is de hoogste nieuwkomer in de top 10 lijst van maart 2011. De enorme kritiek en publiciteit over de voorgenomen en ingetrokken bonus van de leden van de Raad van Bestuur van ING leverde Hommen een eerste positie op.

Oostwegel nr 2
De mislukte evacuatie van een medewerker van Royal Haskoning en de daarop volgende publiciteit heeft Erik Oostwegel een tweede positie in de lijst opgeleverd. De topman van Royal Haskoning wilde in eerste instantie geen mededelingen doen over de evacuatie, maar kwam hier later op terug.

Topvrouwen
In de top 10 van maart zijn twee topvrouwen terug te vinden. Marianne van Leeuwen is de eerste topvrouw in de lijst. Haar vertrek bij Reed Business Nederland heeft haar veel publiciteit opgeleverd. Merel van Vroonhoven is de tweede topvrouw in de lijst. Van Vroonhoven is benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Havenbedrijf Rotterdam. Van Vroonhoven wordt als high potential gezien en dat levert haar een plek op in de lijst.

Top 10 bestuurders maart 2011
De volledige lijst van de top 10 bestuurders treft u aan op de onderstaande link:

Top 10 bestuurders maart 2011

Lees ook:
>
Biografie van Jan Hommen, CEO van ING
> Oostwegel over de mislukte evacuatie van een medewerker

Top 100 Commissarissen

Jan Hommen

  • Commissaris (voorzitter) VolkerWessels
  • Commissaris (vice-voorzitter) Ahold Delhaize
  • Commissaris (voorzitter) Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM)
  • Voorzitter Stichtingsbestuur Universiteit van Tilburg
  • Voorzitter Raad van Toezicht UWC Nederland