Jan Hommen in stichtingsbestuur Tilburg University

Datum: 27-08-2013

Jan Hommen in stichtingsbestuur Tilburg University

ING-CEO Jan Hommen treedt op 1 januari 2014 toe tot het stichtingsbestuur van Tilburg University. Op 1 oktober a.s. zal hij ING verlaten.

Als CEO Jan Hommen op 1 oktober vertrekt bij ING, wordt hij voorzitter van de raad van commissarissen bij Ahold. Hij volgt daar René Dahan die op die datum zal terugtreden. 


Vele toezichtsfuncties
Jan Hommen is per 1 oktober tevens president-commissaris bij de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM Holding). Verder is hij al bestuurslid bij Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), bestuurslid bij het Koninklijk Concertgebouworkest en voorzitter van de raad van toezicht van het Maastricht Universitair Medisch Centrum en commissaris bij PSV.

Tilburg University
Op 1 januari volgend jaar voegt Hommen aan zijn toezichts- en bestuursfuncties het stichtingsbestuur van Tilburg University toe. 


Ruud Lubbers
Stichtingsvoorzitter Ruud Lubbers zegt in een verklaring verheugd te zijn over Hommens toetreding: 'Jan Hommen is een prominente econoom die ondernemerschap combineert met veel bestuurlijke ervaring. Hij past daarom heel goed bij het profiel van onze universiteit.'


Top-100 Machtigste Commissarissen
In 2009 stond Hommen op nummer 4 van de Management Scope Top-50 Machtigste Commissarissen. In dat jaar werd de oud-Philips CFO benoemd als CEO bij ING en bleef er weinig tijd over voor commissariaten. In 2013 zal hij zijn positie in de top-100 weer verdedigen.


 

Top 100 Commissarissen

Jan Hommen

  • Commissaris (voorzitter) VolkerWessels
  • Commissaris (vice-voorzitter) Ahold Delhaize
  • Commissaris (voorzitter) Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM)
  • Voorzitter Stichtingsbestuur Universiteit van Tilburg
  • Voorzitter Raad van Toezicht UWC Nederland