Jan Maarten de Jong nieuwe Voorzitter RvC Nutreco

Jan Maarten de Jong nieuwe Voorzitter RvC Nutreco

29-03-2011 Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Nutreco is Jan Maarten de Jong benoemd als de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van het beursgenoteerde diervoederbedrijf.

Jan Maarten de Jong werd door de aandeelhouders voor een nieuwe termijn van vier jaar herbenoemd in de raad van commissarissen. Daarnaast neemt De Jong de voorzittershamer over van de vertrekkende Rob Zwartendijk. Zwartendijk vertrekt na de maximale drie zittingsperioden van ieder vier jaar uit de raad van Nutreco.
De Jong was als commissaris van Nutreco voorzitter van de Remuneratie commissie. Deze taak wordt nu overgenomen door Herna Verhagen.

CV Jan Maarten de Jong
Jan Maarten de Jong is na zijn ABN Amro periode (De Jong maakte 11 jaar deel uit van de raad van bestuur van ABN Amro en was vier jaar als adviseur aan de bank verbonden) professioneel toezichthouder geworden. De Jong bekleedt een indrukwekkend aantal commissariaten, waaronder:

Voorzitter Raad van Commissarissen
Nutreco
Onderlinge Levensverzekeringsmaatschappij
Verzekeringsmaatschappij Neerlandia

Commissaris
Heineken N.V.
AON Group Nederland
Theodoor Gilissen Private Bankers
CRH Plc

RAAD VAN BESTUUR EN RAAD VAN COMMISSARISSEN NUTRECO
 

Nutreco
Het diervoederbedrijf heeft onder leiding van CEO Wout Dekker en scheidend President-commissaris Zwartendijk de laatste jaren een sterke groei meegemaakt. Dit resulteerde in een omzet van bijna 5 miljard Euro eind 2010. De winst bedroeg eind 2010 ruim 110 miljoen Euro.

Lees ook
CV Jan Maarten de Jong
CV Rob Zwartendijk
CV Herna Verhagen
CV Wout Dekker (CEO Nutreco)
Interview Wout Dekker
CV Gosse Boon (CFO Nutreco)
Cijfers Nutreco 2010

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook