Nieuwe CFO Aegon ziet ondanks verlies positieve toekomst

Nieuwe CFO Aegon ziet ondanks verlies positieve toekomst

23-04-2009 Jan Nooitgedagt, de nieuwe CFO van Aegon, ziet een prima toekomst voor zijn nieuwe organisatie. Ondanks dat er vorig jaar een lening bij de staat is geplaatst ter waarde van 3 miljard euro ziet hij kansen voor uitbreiding.

Aegon heeft als doel om 400 miljoen euro aan bedrijfsonderdelen te verkopen, na het gebleken verlies van 1,2 miljard euro in het vierde kwartaal van 2008. Op deze manier wil de organisatie kapitaal vergaren en risico's verkleinen. Toch blijft Jan Nooitgedagt positief. Op de algemene aandeelhouders vergadering van woensdag gaf hij te kennen dat hij in veel onderdelen nog volop groei en uitbreiding ziet.

Vereniging voor Effectenbezitters

De Vereniging voor Effectenbezitters (VEB) steunt de keuze voor de nieuwe CFO. VEB-voorzitter Jan Maarten Slagter noemde Nooitgedagt "een uitstekende keuze, zeer capabel". Toch is de keuze voor Nooitgedagt ook een risico. Zijn voorgaande werkgever Ernst & Young is de huisboekhouder van Aegon. Slagter vind de schijn dat de oud-collega's van Nooitgedagt minder scherp zijn werk zullen controleren "ongewenst".

"Aegon grote wereldspeler"

Nooitgedagt ziet in Aegon een grote wereldspeler omdat de financiële crisis ervoor zorgt dat assurantiebedrijven wereldwijd beschikbaar komen. De verzekeringswereld is versnipperd. "Het gaat om de strijd wie straks de sterkste spelers in de opkomende markten zijn."

Staatssteun
Vorig jaar kreeg Aegon nog staatssteun ter waarde van 3 miljard euro. CEO Jos Streppel met pensioen

Interview met Jan Nooitgedagt

De beurs vs. andere bedrijfsmodellen: de visie van commissarissen

De beurs vs. andere bedrijfsmodellen: de visie van commissarissen

17-02-2021 Voor veel grote bedrijven was de beurs altijd de belangrijkste toegang tot kapitaal en internationale expansie. De laatste decennia is er veel veranderd voor beursgenoteerde bedrijven. Dat roept de vraag op in welke gevallen een beursnotering de voorkeur verdient in vergelijking met andere bedrijfsmodellen. Wat vinden gelouterde commissarissen ervan?

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook