Jean Pierre Depaemelaere

Onafhankelijk directeur bij KBC Bank

Jean Pierre Depaemelaere

Persoonlijk

Naam: Jean Pierre Depaemelaere

Nationaliteit: Belgische

Huidige functies Jean Pierre Depaemelaere

2009 - heden Onafhankelijk directeur, KBC Bank
2007 - heden Commissaris, DAF
- heden Lid erebestuur , Electrabel SA
- heden Lid Comitť, Policy Research Corporation
- heden Gedelegeerd Bestuurder, JPD Consult BVBA

Loopbaan Jean Pierre Depaemelaere

2001 - 2007 Algemeen directeur Corporate Human Resources, Tractebel Groep, Distrigas SA
2000 - 2007 Lid algemene directie, Tractebel
1992 - 2007 Lid Raad van Bestuur, Electrabel SA
1992 - 2006 Bestuurder, Fluxys SA
1972 - 2007 Diverse senior managementfuncties, Energie en Service sector

Opleiding Jean Pierre Depaemelaere

Electrical Engineering, MA

Overige vermeldingen


Jean-Pierre Depaemelaere was tot zijn pensioen lid van het General Management Committee van Tractebel in België, de energieën dienstverleningsdivisie van SUEZ.

De Belg heeft een 32-jarige carrière doorlopen in de Energie & Services sector, waarvan twintig jaar in senior managementfuncties en vijftien jaar als lid van het General Management Committee van de beursgenoteerde bedrijven EBES, Electrabel, Distrigas en Tractebel.

Depaemelaere was o.a. lid van de algemene directie van Tractebel en algemeen directeur Corporate Human Resources van de Tractebel Groep. Ook was hij adviseur van de directie internationale en institutionele betrekkingen van Suez.

DAF
Per 1 januari 2007 is Jean-Pierre Depaemelaere benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van DAF. Hij verving destijds Herman Santens, die dertien jaar lid is geweest van de RvC van de truckproducent.

Depaemelaere werd door DAF benoemd vanwege zijn ondernemerskwaliteiten, communicatieve vaardigheden en brede ervaring, op zowel zakelijk gebied als op het gebied van Human Resource Management.

Jean-Pierre Depaemelaere is momenteel ook onafhankelijk bestuurder van KBC Bank en Gedelegeerd Bestuurder van JPD Consult BVBA.

Thans bekleedt Jean-Pierre Depaemelaere diverse nevenfuncties als lid van het Belgium Governance Institute, lid van het Audit Committee Institute, bestuurslid van het Vlaams Centrum voor Kwaliteitszorg (VCK) en lid van de Koninklijke Belgische Academie voor Toegepaste Wetenschappen.

Trivia


In 1999 ontving Jean-Pierre Depaemelaere de eervolle Belgische onderscheiding voor Officier in de Orde van de Koninklijke Leeuw.