Jeanine van der Vlist

08-10-2010

Jeanine van der Vlist

Jeanine van der Vlist, managing director van Alcatel-Lucent Nederland en interviewer voor Management Scope, is door de lezers van het vakblad Computable uitgeroepen tot CEO van het jaar.

Op donderdagavond 7 oktober kreeg Jeanine van der Vlist de award uitgereikt.

Collega-CEO's
Van der Vlist moest het bij de verkiezing van CEO van het jaar opnemen tegen de collega-CEO's Alexandra Schless van hostingbedrijf TelecityGroup, Marco Lesmeister van ICT-dienstverlener Kender Thijssen, Kees Rijkhof van ICT-dienstverlener Avantage en Leen Zevenbergen van de beursgenoteerde ICT-dienstverlener Qurius.

ICT-ontwikkelingen
"Deze award mag dan mijn naam wel noemen, maar ik zie het vooral als erkenning en waardering voor alle mensen, collega's, klanten en partners die mij helpen om succes te kunnen behalen. Samen zorgen we ervoor dat ICT-ontwikkelingen hun weg blijven vinden naar de Nederlandse gemeenschap," aldus Van der Vlist. "Ik zie nog ongelooflijk veel nieuwe mogelijkheden voor o.a. de telecom-industrie, het onderwijs, de energiemarkt, openbare veiligheid en de zorg."

Loopbaan Jeanine van der Vlist
Jeanine van der Vlist is sinds november 2009 managing director van Alcatel-Lucent Nederland. Voordat Van der Vlist bij Alcatel-Lucent in dienst trad, was zij CEO van wireless-telecomprovider Worldmax, een initiatief van Intel Capital en Greenfield Capital Partners en vervulde ze zes jaar de rol van general manager bij Dell Nederland. Van der Vlist begon haar loopbaan bij ICL (nu Fujitsu Services), waar zij in 1998 werd benoemd tot general manager van de Operational Services Division.

Lees ook:
> Biografie Jeanine van der Vlist
> Rondetafel innovatie met Jeanine van der Vlist, Monique Noomen-Greve en Peter de Wit
> Interview met Ben Verwaayen, CEO Lucent-Alcatel
> Innoveren is niet vrijblijvend

Meer over Jeanine van der Vlist

Jeanine van der Vlist lid raad van bestuur DPG Media Group

Jeanine van der Vlist lid raad van bestuur DPG Media Group

DPG Media Group, het moederbedrijf van DPG Media Nederland, kondigt op 28 januari 2020 aan dat Jeanine van der Vlist toetreedt als non-executive lid van de raad van bestuur, evenals Bernadette de Bethune. 

Jeanine van der Vlist cco Eurofiber Group

Jeanine van der Vlist cco Eurofiber Group

Jeanine van der Vlist is toegetreden tot de raad van bestuur van Eurofiber Group. Zij gaat de functie van chief commercial officer vervullen. 

Interview met Jeanine van der Vlist

Transfer talks

Transfer talks

Niet ratio, maar buikgevoel blijkt de beste due diligence voor die aangeboden topfunctie bij een ander bedrijf. Drie overstappers over het telefoontje van de headhunter en hun onboarding daarna: ‘Tijdens mijn carrière heb ik één verkeerde keuze gemaakt en dat wilde ik niet nog een keer.’

Rondetafel innovatie met Jeanine van der Vlist, Monique Noomen-Greve en Peter de Wit

Rondetafel innovatie met Jeanine van der Vlist, Monique Noomen-Greve en Peter de Wit

Welvaart kent een belangrijke valkuil: we mogen niet achterover leunen en zelfingenomen concluderen dat we het allemaal wel goed doen. Innoveren is van levensbelang voor organisaties. ‘Je moet het lef hebben om boven de massa uit te stijgen.'

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook