Jeanine van der Vlist

Datum: 08-10-2010

Jeanine van der Vlist

Jeanine van der Vlist, managing director van Alcatel-Lucent Nederland en interviewer voor Management Scope, is door de lezers van het vakblad Computable uitgeroepen tot CEO van het jaar.

Op donderdagavond 7 oktober kreeg Jeanine van der Vlist de award uitgereikt.

Collega-CEO's
Van der Vlist moest het bij de verkiezing van CEO van het jaar opnemen tegen de collega-CEO's Alexandra Schless van hostingbedrijf TelecityGroup, Marco Lesmeister van ICT-dienstverlener Kender Thijssen, Kees Rijkhof van ICT-dienstverlener Avantage en Leen Zevenbergen van de beursgenoteerde ICT-dienstverlener Qurius.

ICT-ontwikkelingen
"Deze award mag dan mijn naam wel noemen, maar ik zie het vooral als erkenning en waardering voor alle mensen, collega's, klanten en partners die mij helpen om succes te kunnen behalen. Samen zorgen we ervoor dat ICT-ontwikkelingen hun weg blijven vinden naar de Nederlandse gemeenschap," aldus Van der Vlist. "Ik zie nog ongelooflijk veel nieuwe mogelijkheden voor o.a. de telecom-industrie, het onderwijs, de energiemarkt, openbare veiligheid en de zorg."

Loopbaan Jeanine van der Vlist
Jeanine van der Vlist is sinds november 2009 managing director van Alcatel-Lucent Nederland. Voordat Van der Vlist bij Alcatel-Lucent in dienst trad, was zij CEO van wireless-telecomprovider Worldmax, een initiatief van Intel Capital en Greenfield Capital Partners en vervulde ze zes jaar de rol van general manager bij Dell Nederland. Van der Vlist begon haar loopbaan bij ICL (nu Fujitsu Services), waar zij in 1998 werd benoemd tot general manager van de Operational Services Division.

Lees ook:
> Biografie Jeanine van der Vlist
> Rondetafel innovatie met Jeanine van der Vlist, Monique Noomen-Greve en Peter de Wit
> Interview met Ben Verwaayen, CEO Lucent-Alcatel
> Innoveren is niet vrijblijvend

Jeanine van der Vlist

  • CCO (Chief commercial officer) en lid raad van bestuur Eurofiber Group
  • Bestuurslid Nederland ICT
  • Commissaris BDR Thermea

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook