Jeroen van der Veer verlaat Shell

Jeroen van der Veer verlaat Shell

13-12-2012 Jeroen van der Veer vertrekt in 2013 als non-executive board member bij Shell. Volgens het persbericht van Shell vertrekt Van der Veer uit eigen beweging.

Jeroen van der Veer is dan 42 jaar in dienst van Shell geweest, waarvan 16 jaar als directeur van het bedrijf. Van 2004 tot 2009 was hij CEO van Shell. Sinds 2009 is hij als non-executive verbonden aan het olieconcern.

Topcommissaris
Jeroen van der Veer is tevens voorzitter van de raad van commissarissen van Philips en ING. Tot 2011 was hij tevens non-executive director bij Unilever. In de jaarlijkse top-100 Machtigste Commissarissen van Management Scope staat Jeroen van der Veer de laatste jaren steeds in de top-5.

Gerrit Zalm
Shell heeft Gerrit Zalm voorgedragen als non-executive director. Hij zal tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders in mei 2013 worden benoemd. De voormalig minister van Financiën is thans CEO van ABN Amro.

Lees ook:
- Interview Jeroen van der Veer (jan 2012): 'Bij mooi weer kan iedereen commissaris zijn'
- Interview Jeroen van der Veer (okt 2010): 'Vakmensen moeten eersterangs burgers zijn'

 

Meer over Jeroen van der Veer

Jeroen van der Veer machtigste commissaris van Nederland

Jeroen van der Veer machtigste commissaris van Nederland

22-12-2016 Jeroen van der Veer is de nieuwe nummer 1 van de Management Scope Top-100 Commissarissen. Hij heeft de koppositie overgenomen van Hans Wijers.

Jeroen van der Veer wordt commissaris Statoil

Jeroen van der Veer wordt commissaris Statoil

15-03-2016 Op 15 maart 2016 maakte Statoil bekend dat Van der Veer is voorgedragen om te worden benoemd tot nieuwe commissaris.

Interview met Jeroen van der Veer

Christine Poon en Jeroen van der Veer (Philips) over de internationale board

Christine Poon en Jeroen van der Veer (Philips) over de internationale board

11-02-2020 Acht commissarissen, zes nationaliteiten en  14 tijdzones: hoe functioneert de internationale  raad van commissarissen van medisch techconcern Philips? President-commissaris Jeroen van der Veer en vicevoorzitter Christine Poon lichten toe.  ‘De essentie blijft gelijk.’

'Transitie is een natuurlijk gegeven'

'Transitie is een natuurlijk gegeven'

23-12-2015 Hoewel hij twee jaar geleden afzwaaide bij Shell, volgt Jeroen van der Veer de duurzame transitie van de energiewereld op de voet.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook