Jeroen van der Veer wordt voorzitter RvC ING Groep

Jeroen van der Veer wordt voorzitter RvC ING Groep

15-03-2011 Jeroen van der Veer is naar voren geschoven als nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van ING Groep, aldus de bank- verzekeraar vandaag.

Oud-Shell topman Jeroen van der Veer is reeds vice voorzitter van de Raad van Commissarissen van ING Groep. Hij ruilt van plaats met Peter Elverding, die als lid van het commissariaat aanblijft.

Jeroen van der Veer

Momenteel is Van der Veer reeds voorzitter van de RvC bij elektronicaconcern Philips. Daarnaast is hij non-executive director bij zijn oude werkgever Shell.

Unilever
Begin deze maand besloot Jeroen van der Veer zijn functie als vice voorzitter van Unilever neer te leggen. Commissaris Kees Storm van het levensmiddelconcern volgt hem in mei van dit jaar op.

ING Groep
Verder meldt ING dat het commissariaat van de bank wordt aangevuld met drie nieuwe leden. Het gaat om Sjoerd van Keulen, Joost Kuiper en Luc Vandewalle.

AVA ING
De benoemingen zullen ter goedkeuring worden voorgelegd tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering van ING op 9 mei 2011.

Lees ook:
> Biografie Jeroen van der Veer, voorzitter Raad van Commissarissen ING Groep
> Biografie Peter Elverding, vice voorzitter RvC ING Groep
> Voorzitter Peter Elverding doet stap terug binnen ING Groep
> Jeroen van der Veer gepromoveerd tot voorzitter RvC Philips
> Claus Dieter Hoffmann verlaat Raad van Commissarissen ING Groep

Interview met Jeroen van der Veer

De beurs vs. andere bedrijfsmodellen: de visie van commissarissen

De beurs vs. andere bedrijfsmodellen: de visie van commissarissen

17-02-2021 Voor veel grote bedrijven was de beurs altijd de belangrijkste toegang tot kapitaal en internationale expansie. De laatste decennia is er veel veranderd voor beursgenoteerde bedrijven. Dat roept de vraag op in welke gevallen een beursnotering de voorkeur verdient in vergelijking met andere bedrijfsmodellen. Wat vinden gelouterde commissarissen ervan?

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook