Joanne Kellermann in bankentoezicht Brussel

Joanne Kellermann in bankentoezicht Brussel

08-12-2014 Joanne Kellermann, tot 1 november 2014 directielid bij De Nederlandsche Bank, wordt directeur bij de Afwikkelingsraad van het Single Resolution Mechanism.

Joanne Kellermann is voorgedragen door de Europese Commissie als directeur bij de Afwikkelingsraad van het Single Resolution Mechanism (SRM). De raad, die in Brussel zetelt, wordt verantwoordelijk voor het crisismanagement bij banken die sinds begin november onder toezicht staan van de Europese Centrale Bank.

Eenmalig
Het Parlement moet de voordracht nog bekrachtigen en de benoeming is voor een eenmalige termijn van vijf jaar. De drie andere directeuren bij de Raad komen uit Italië, Spanje en Frankrijk. Als de benoemingen zijn bekrachtigd, kan het SRM per 1 januari starten.

 

Vertrek bij DNB
In juni 2014 maakte De Nederlandsche Bank (DNB) bekend dat Kellermann zich per 1 november 2014 niet beschikbaar stelde voor een nieuwe zittingstermijn van zeven jaar als directielid van DNB. Haar besluit was ingegeven door persoonlijke redenen. Kellerman zei in der tijd: 'Nu de financiële crisis wat geluwd is en de sector in rustiger vaarwater terecht is gekomen, is dit voor mij een natuurlijk moment om een nieuwe uitdaging aan te gaan’.

Single Supervisory Mechanism
Het resolutiemechanisme wordt een van de twee pijlers onder de Bankenunie. Het prudentiële toezicht op de grootste banken (Single Supervisory Mechanism) is al ondergebracht bij de ECB en staat onder leiding van de Franse Danièle Nouy.

Lees verder:
> Interview met Joanne Kellermann

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook