RvC Ajax onder de loep

Datum: 25-10-2011

RvC Ajax onder de loep

De ledenraad van Ajax heeft een onderzoekscommissie in het leven geroepen die gaat kijken hoe de huidige impasse in de Raad van Commissarissen (RvC) kan worden doorbroken.

Dat meldt Ajax dinsdag 25 oktober na de ledenvergadering van maandagavond. Hein Blocks, Hennie Henrichs, Keje Molenaar, Cees van Oevelen en Cees Vervoorn zijn naar voren geschoven om de crisis tussen Johan Cruijff en consorten te onderzoeken.

Ajax
‘Het bestuur van de vereniging is hiertoe overgegaan omdat, gegeven de recente historie, de huidige bestuursleden vanwege hun persoonlijke betrokkenheid deze rol niet zelf kunnen vervullen’, zo meldt de voetbalclub in de persverklaring.

Raad van Commissarissen
Vertrekkend voorzitter Uri Coronel liet weten dat hij Ajax commissarissen Steven ten Have, Marjan Olfers, Paul Römer, Edgar Davids en Johan Cruijf niet naar huis zal sturen, omdat er al genoeg ellende is geweest binnen de club.

Bestuursraad Ajax
De ledenvergadering van afgelopen maandag zou oorspronkelijk in het teken staan van de nieuw te vormen Bestuursraad van Ajax. De benoeming van zeven kandidaten is nu uitgesteld, aldus de Amsterdamse voetbalclub.

Lees ook:
> CV Johan Cruijff
> Ajax aandeelhouders akkoord met nieuwe RvC
> Steven ten Have: de ideale toezichthouder dient alle stakeholders
> Ajax: Raad van Commissarissen