Ledenraad Ajax dringt aan op aftreden RvC

Datum: 29-11-2011

Ledenraad Ajax dringt aan op aftreden RvC

De ledenraad van Ajax wil dat de voltallige Raad van Commissarissen van de Amsterdamse voetbalclub op eigen beweging terugtreedt.

Dat is de uitkomst na een urenlange vergadering die werd gehouden door de ledenraad van Ajax op maandagavond 28 november 2011.

Raad van Commissarissen Ajax
Ajax commissarissen Johan Cruijff, Steven ten Have, Edgar Davids, Paul Römer en Marjan Olfers waren zelf niet aanwezig bij de vergadering.

Rob Been
Volgens Rob Been jr., de voorzitter van de ledenraad, vindt een grote meerderheid van de raad dat de RvC er niet in geslaagd is "de belangen van Ajax te behartigen".

Ledenraad Ajax bijeen
In totaal kwamen 22 leden van de vereniging Ajax bijeen vanwege een conflict tussen Johan Cruijff enerzijds en Steven ten Have en medecommissarissen anderzijds.

Ajax directeuren
Vooral de benoeming van drie directeuren (Louis van Gaal, Danny Blind en Martin Sturkenboom), zonder medeweten van Cruijff in, leidde tot commotie in de RvC van Ajax.

De ledenraad van Ajax heeft maandag tevens een nieuw interim-bestuur benoemd, dat het demissionaire bestuur onder leiding van Uri Coronel opvolgt.

Interim-bestuur Ajax
Het nieuwe interim-bestuur bestaat uit Ernst Ligthart, Rob Been jr. en Roger van Boxtel. Zij vertegenwoordigen de ledenraad op 12 december tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering.

Lees ook:
> Cruijff zegt vertrouwen in RvC Ajax op
> Steven ten Have krijgt aangifte aan de broek van Tscheu La Ling
> Steven ten Have: de ideale toezichthouder dient alle stakeholders