Johan Danneels

CEO en oprichter bij Essensium

Johan Danneels

Persoonlijk

Naam: Johan Danneels

Geboortejaar: 1949

Nationaliteit: Belgische

Huidige functies Johan Danneels

2005 - heden CEO en oprichter, Essensium
2000 - heden Commissaris, ASM International

Loopbaan Johan Danneels

2000 - 2005 Voorzitter Raad van Bestuur, Imec
Group Vice President, STMicroelectronics
CEO, Alcatel-Lucent
Executive Vice President, Alcatel-Lucent

Opleiding Johan Danneels

MBA, Boston University
Ingenieur , Universiteit van Leuven, PhD

Overige vermeldingen


Johan Danneels is momenteel werkzaam als CEO van Essensium (voorheen Sensium), een IC-designbedrijf.

Essensium is de start-up van Imec, het onderzoeksinsitituur waar Danneels tot 2005 voorzitter van de Raad van Bestuur was.

De halfgeleiderveteraan richtte Essensium op samen met Edmond Janssens, Frederic Stubbe, Patrick Vandenameele en Patrick Vankwikelberge. Een managementteam met veel ervaring in technisch management, telecommunicatiesystemen en chipdesign.

Deze ervaring werd hoofdzakelijk opgedaan bij Alcatel Microelectronics (later STMicroelectronics), de Frans-Italiaanse chipfabrikant waar Johan Danneels ruim 30 jaar diverse functies bekleedde. Laatstelijk als Group Vice President van STMicroelectronics.

Als student specialiseerde Danneels zich in micro-elektronica. Na het vervullen van zijn dienstplicht deed hij een promotieonderzoek naar vastestofrelais en analoge elektronica.

De promovendus spendeerde zijn tijd in het lab van Bell Telephone in Antwerpen, onderdeel van International Telephone & Telegraph (IT&T). Toen deze werd overgenomen door Alcatel kwam Johan Danneels terecht in de telecommunicatie sector.

Naast zijn hoofdfunctie is Johan Danneels lid van de Raad van Commissarissen bij ASM International. ASM International is een beursgenoteerde onderneming en leverancier van productiemachines voor de halfgeleiderindustrie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Almere.

Meer over de functies
CEO en oprichter | Commissaris |