Drie nieuwe bestuurders bij Unilever

Drie nieuwe bestuurders bij Unilever

20-12-2012 Unilever heeft in twee weken tijd drie nieuwe non-executive directors aangesteld. John Rishton, CEO van Rolls Royce en oud-CEO van Ahold, en de uit Hong Kong afkomstige Laura Cha en Mary Ma zullen tijdens de AVA in mei 2015 worden voorgedragen voor benoeming.

Unilever heeft niet bekend gemaakt wie van de huidige non-executive directors in mei zullen vertrekken. De termijnen van Lousie Fresco, Ann Fudge en Paul Walsh lopen af. Kees Storm wordt in 2013 71 jaar, wat ook een reden voor vertrek zou kunnen zijn.

John Rishton
Sinds 2011 is John Rishton CEO van Rolls Royce. Daarvoor was hij al enkele jaren non-executive director bij de autofabrikant. Van 2007 tot 2011 was Rishton CEO van Ahold, als opvolger van Anders Moberg en voorganger van Dick Boer. Hij is ook één jaar CFO bij Ahold geweest en daarvoor vier jaar lang CFO van British Airways. Rishton was tevens non-executive director bij ICA AB en Allied Domecq Plc.

Laura Cha
Laura Cha is non-official member van de Ececutive Council van Hong Kong en de afgevaardigde van Hong Kong in het 11e National Peoples Congress of China. Laura Cha is non-executive director bij HSBC Holdings en bij China Telecom Corporation Limited. Ook is zijn non-executive deputy chairman van de HongKong and Shanghai Banking Corporation, dochteronderneming van HSBC in de Asia Pacific regio.

Mary Ma
Mary Ma is chairman van Boyu Capital, een private equity fonds. Zij was voorheen partner bij TPG Capital en co-chairman bij TPG China. Daarvoor was zij CFO van de Chinese computergigant Lenovo, waar zij sinds 2007 non-executive vice-chairman is. Mary Cha is tevens lid van de Listing Committee van de beurs van Hong Kong en lid van de Hong Kong Institute of Directors.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook