Nieuwe topstructuur bij ProRail

Nieuwe topstructuur bij ProRail

21-03-2016 De vernieuwde Raad van Bestuur zal bestaan uit de leden Pier Eringa, Hans van Leeuwen (foto) en John Voppen.

Raad van Bestuur
Staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu heeft in een brief aan de Tweede Kamer de nieuwe bestuursstructuur van ProRail toegelicht. De nieuwe topstructuur zal met ingang van 1 april 2016 van kracht worden. De Raad van Bestuur zal niet meer uit vijf bestuurders bestaan, maar worden gevormd door de CEO, de financieel directeur (CFO) en de operationeel directeur (COO).

Executive Committee
Naast de Raad van Bestuur zal een Executive Committee worden ingesteld, dat verantwoordelijk wordt voor het dagelijkse bestuur. In het Executive Committee nemen naast de leden van de Raad van Bestuur ook de leden namens de afdelingen HRM, Communicatie, Vervoer en Dienstregeling, Finance, Procurement, Assetmanagement, ICT, Projecten en Verkeersleiding zitting.

 

 

Tweedeling
In de huidige structuur komen zowel het uitzetten van de strategie en de uitvoering daarvan voor rekening van de Raad van Bestuur. Door de nieuwe inrichting zal een tweedeling van deze taken plaatsvinden, aangezien het uitvoerende deel de verantwoordelijkheid wordt van het Executive Committee. 'De nieuwe topstructuur stelt de raad van bestuur beter in staat om een heldere koers uit te zetten, de samenhang en samenwerking binnen ProRail te bewaken en te zorgen voor inspiratie in de organisatie', aldus Sharon Dijksma

Nieuwe bestuurders
Binnen de nieuwe topstructuur zal de huidige president-directeur Pier Eringa de post van CEO bekleden. De functie van CFO wordt met ingang van 7 januari 2016 ingevuld door Hans van Leeuwen. John Voppen, die al sinds 2005 werkzaam is bij ProRail, vervult sinds 15 maart 2016 de positie van COO.

 

Meer over John Voppen

John Voppen nieuwe ceo ProRail

John Voppen nieuwe ceo ProRail

02-12-2019 ProRail heeft bekendgemaakt dat John Voppen per 1 december 2019 is benoemd tot ceo van de spoorbeheerder. 

Interview met John Voppen

Rondetafel onboarding met Steven Clausing, Mario van Vliet en John Voppen

Rondetafel onboarding met Steven Clausing, Mario van Vliet en John Voppen

15-03-2018 Voor het eerst besturen: hoe voelt dat? Drie coo’s over hun onboarding, hun leerervaringen en hun eerste 100 dagen. ‘Op dag twee werd ik geconfronteerd met een crisis.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook