Joop Munsterman overweegt aankoop Wegener

Datum: 23-12-2010

Joop Munsterman overweegt aankoop Wegener

Joop Munsterman, voormalig CEO van het uitgeefconcern, is volgens de Telegraaf mogelijk geïnteresseerd om alle aandelen van Wegener te kopen van Mecom, het huidige Engelse moederbedrijf.

Munsterman zou van Wegener weer een echt Nederlands multimediaal uitgeefbedrijf willen maken. Een eventuele aankoop van munsterman c.s. behoeft wel een stevige financiering. De waarde van Wegener wordt om en nabij de 400 miljoen Euro geschat.

Vertrek Munsterman
Joop Munsterman is begin oktober van dit jaar per direct vertrokken bij Wegener na een conflict met Mecom over de te volgen strategie van het oorspronkelijke krantenbedrijf. De te volgen koers over de verdere digitalisering en verder oplopende kostenreductieprogramma's van het bedrijf waren aanleiding voor het vertrek van Munsterman.

Ontslagvergoeding
Dat het beëindigen van de samenwerking niet eenzijdig is geweest, blijkt wel uit de vertrekpremie van de voormalige bestuursvoorzitter. Wegener heeft bekend gemaakt dat Munsterman een totale vertrekpremie van 2,3 miljoen Euro heeft ontvangen.

Truls Velgaard
Het krantenconcern heeft ook bekend gemaakt dat de Noor Truls Velgaard eerst is benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Wegener. Direct daarna heeft de Raad van Commissarissen Velgaard benoemd tot de opvolger van Munsterman als bestuursvoorzitter.