Joost Farwerck komt in de RvB van KPN

Datum: 08-02-2013

Joost Farwerck komt in de RvB van KPN

De raad van commissarissen van KPN wil Joost Farwerck benoemen tot lid van de raad van bestuur van KPN. De RvC zal de aandeelhouders over de benoeming informeren tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders in mei, zo meldt KPN.
 
 

Joost Farwerck kent KPN al door en door. In 1994 kwam hij in dienst van het telecombedrijf en vervulde verschillende managementfuncties. Hij werd vorig jaar februari benoemd tot managing director KPN Nederland. In de raad van bestuur zal hij verantwoordelijk blijven voor de Nederlandse activiteiten van KPN.


Jos Streppel
De voorzitter van de raad van commissarissen Jos Streppel is lovend over Farwerck. In het persbericht van KPN meldt Streppel: 'We zijn verheugd dat we Joost Farwerck kunnen verwelkomen in de raad van bestuur van KPN. Hij heeft veel kennis van onze activiteiten in Nederland, beschikt over commerciële ervaring en daarnaast over uitstekende kennis van innovatie en netwerken. Joost is verantwoordelijk voor de versnelde investeringsstrategie in Nederland in 2012, wat heeft geleid tot een stabilisering van de marktaandelen bij diverse segmenten. Ik ken Joost als een zeer besluitvaardige, ervaren en resultaatgerichte manager met een uitstekende reputatie op het gebied van daadkracht.'

Benoeming voor bepaalde tijd
Joost Farwerck wordt voor vier jaar benoemd. Op basis van de nieuwe wetgeving per 1 januari 2013 wordt met Farwerck een overeenkomst van opdracht afgesproken voor een initiële periode van 4 jaar.


Beloning Farwerck
Het beloningspakket van Farwerck past volgens KPN binnen het bezoldigingsbeleid zoals goedgekeurd door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Farwerck komt naast de basisbeloning in aanmerking voor een korte termijn variabele (cash) beloning en een lange termijn (gebaseerd op voorwaardelijke aandelen) variabele beloning die beide afhankelijk zijn van de prestaties van KPN, in lijn met het remuneratiebeleid van KPN.