Joost Farwerck komt in de RvB van KPN

08-02-2013

Joost Farwerck komt in de RvB van KPN

De raad van commissarissen van KPN wil Joost Farwerck benoemen tot lid van de raad van bestuur van KPN. De RvC zal de aandeelhouders over de benoeming informeren tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders in mei, zo meldt KPN.

 

 

Joost Farwerck kent KPN al door en door. In 1994 kwam hij in dienst van het telecombedrijf en vervulde verschillende managementfuncties. Hij werd vorig jaar februari benoemd tot managing director KPN Nederland. In de raad van bestuur zal hij verantwoordelijk blijven voor de Nederlandse activiteiten van KPN.

Jos Streppel
De voorzitter van de raad van commissarissen Jos Streppel is lovend over Farwerck. In het persbericht van KPN meldt Streppel: 'We zijn verheugd dat we Joost Farwerck kunnen verwelkomen in de raad van bestuur van KPN. Hij heeft veel kennis van onze activiteiten in Nederland, beschikt over commerciële ervaring en daarnaast over uitstekende kennis van innovatie en netwerken. Joost is verantwoordelijk voor de versnelde investeringsstrategie in Nederland in 2012, wat heeft geleid tot een stabilisering van de marktaandelen bij diverse segmenten. Ik ken Joost als een zeer besluitvaardige, ervaren en resultaatgerichte manager met een uitstekende reputatie op het gebied van daadkracht.'

Benoeming voor bepaalde tijd
Joost Farwerck wordt voor vier jaar benoemd. Op basis van de nieuwe wetgeving per 1 januari 2013 wordt met Farwerck een overeenkomst van opdracht afgesproken voor een initiële periode van 4 jaar.

Beloning Farwerck
Het beloningspakket van Farwerck past volgens KPN binnen het bezoldigingsbeleid zoals goedgekeurd door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Farwerck komt naast de basisbeloning in aanmerking voor een korte termijn variabele (cash) beloning en een lange termijn (gebaseerd op voorwaardelijke aandelen) variabele beloning die beide afhankelijk zijn van de prestaties van KPN, in lijn met het remuneratiebeleid van KPN.

Meer over Joost Farwerck

Joost Farwerck nieuwe ceo KPN

Joost Farwerck nieuwe ceo KPN

KPN heeft bekendgemaakt dat Joost Farwerck is benoemd tot ceo. Hij was al ceo ad interim en zal op 1 december 2019 worden benoemd voor een periode van vier jaar.

Interview met Joost Farwerck

Joost Farwerck (KPN): 'Positieve impact is geen soft thema'

Joost Farwerck (KPN): 'Positieve impact is geen soft thema'

Als aanbieder van vitale infrastructuur neemt telecombedrijf KPN zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid. Intrinsieke motivatie en de dringende roep van de buitenwereld versterken elkaar hierin. Coo en bestuurder Joost Farwerck fungeert als verbindingsofficier tussen KPN en de vele stakeholders. ‘Als er iets speelt in de telecomsector, worden wij als eerste ter verantwoording geroepen.’

KPN-RvB-lid Joost Farwerck: 'Je moet de eerste durven zijn'

KPN-RvB-lid Joost Farwerck: 'Je moet de eerste durven zijn'

Joost Farwerck werkt al twintig jaar bij KPN. Sinds mei zit hij, verantwoordelijk voor de Nederlandse markt, in de raad van bestuur. ‘Ik moet het bedrijf een horizon bieden. Dat is nodig om weer te kunnen groeien.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook