Joost Tjaden moest weg bij TomTom om Jan van V.

Joost Tjaden moest weg bij TomTom om Jan van V.

13-05-2011 Joost Tjaden, die namens Janivo in de Raad van Commissarissen TomTom zat, moest vorig jaar opstappen vanwege zijn betrokkenheid bij de fraude rond Philips Pensioenfonds en Rabo Vastgoedgroep.

Dat schreef het Financieele Dagblad donderdag 12 mei 2011 op basis van ingewijden. Volgens de krant bevestigen meerdere bronnen onafhankelijk van elkaar dat Joost Tjaden is betaald door Jan van V., hoofdverdachte in de vastgoedfraudeaffaire.

Joost Tjaden
Tjaden zou de betaling verzwegen hebben voor zijn werkgever Janivo, het beleggingsvehikel van familie De Pont dat een flink belang heeft in navigatiebedrijf TomTom.

Jan van V.
Gisteren verklaarde Jan van V. voor de rechtbank in Haarlem dat hij privé miljoenen heeft bijverdiend aan projecten van Bouwfonds Vastgoedontwikkeling, waar hij directeur van was.

Vastgoedfraude
Dat Van V. daarbij ook mensen omkocht, schoof hij niet onder stoelen of banken. De hoofdverdachte in de vastgoedfraude was jarenlang zakenpartner van Janivo.

'Adviesdiensten'
Jan van V. zou Joost Tjaden 250.000 euro hebben betaald voor ‘adviesdiensten’. De ex-commissaris van TomTom bevestigd noch ontkent de betalingen, aldus het FD.

Janivo
Ook directeur Steven Vis en familielid Jos Du Pont van Janivo hielden de kaken stijf op elkaar. Toch bleek de kwestie pijnlijk genoeg om na zeventien jaar dienstverband afscheid te nemen van Joost Tjaden.

Nevenfuncties Tjaden
Momenteel is Tjaden nog toezichthouder bij ondernemingen als internetbedrijf LBI, de Nederlandse investeringsmaatschappij Egeria.

Lees ook:
> Joost Tjaden stapt per direct op als commissaris TomTom
> TomTom: Leden van de Raad van Commissarissen

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook