Jan (Jos) Eeuwe Haag

Jan (Jos) Eeuwe Haag

Persoonlijk

Naam: Dr. Jan (Jos) Eeuwe Haag

Geboortejaar: 1949

Nationaliteit: Nederlandse

Huidige functies Jan (Jos) Eeuwe Haag

2009 - heden

Loopbaan Jan (Jos) Eeuwe Haag

2009 - 2012 Chairman en CEO, Antonov
2005 - 2009 bestuursvoorzitter, Antonov
- 2005 Managing Director, ZBG

Opleiding Jan (Jos) Eeuwe Haag

1973 Accountancy, & economie

Overige vermeldingen


Jos Haag heeft per 29 juni 2012 Antonov verlaten. Hij is opgevolgd door interim-chairman en CEO Marius Ritskes. Dit is besloten als gevolg van de verkoop van het intellectuele eigendom van Antonovs TX-6 versnellingsbak aan Antonov plc. Antonov Ltd. zal ook geliquideerd worden en van de Amsterdamse beurs verdwijnen.

Antonov, dat in 1990 werd opgericht door Bulgaarse Roumen Antonov, stond genoteerd aan de beurs van Londen en Amsterdam.

De ontwikkelaar van versnellingsbakken is omstreden omdat het sinds de oprichting weinig omzet heeft behaald. In 2009 boekte Antonov nog een nettoverlies van 4,75 miljoen pond.

Jos Haag daarentegen kondigde eind 2010 aan dat Antonov verwacht in 2013 winst te zullen maken, vanwege een samenwerkingsverband dat is aangegaan met het Chinese Lifan Motors voor de levering van circa 20.000 TX-6-versnellingsapparaten in 2012.

In een reactie zei Haag: ‘We krijgen de helft van de opbrengsten uit de joint venture en ontvangen daarnaast royalties voor de ontwikkeling van de TX-6. Dat kan oplopen tot maximaal 20 miljoen euro na circa 1,5 miljoen verkochte versnellingsbakken'.

Jos Haag werd Chief Executive Officer van Antonov, nadat topman John Moore en voorzitter Christopher Ross in 2009 per direct waren teruggetreden.

Voordat Jos Haag in dienst kwam bij Antonov was de bestuurder actief op het gebied van management, corporate governance en interim management voor private en beursgenoteerde bedrijven.

Topman Haag van de ontwikkelaar in versnellingsbakken was onder meer voorzitter van Intellect Holdings Limited, een bedrijf dat elektronisch betalingssysteem oplossingen aanbood.

Daarnaast bestuurt Jos Haag, samen met andere directieleden van Antonov, het in België genoteerde fonds Opportunity Investment Management plc. (OIM).