Jurgen Rigterink wordt CEO bij FMO

Datum: 06-09-2016

Jurgen Rigterink wordt CEO bij FMO

Rigterink, nu CFRO, zal per 1 oktober 2016 de positie van CEO van ontwikkelingsbank FMO aannemen.

Jurgen Rigterink wordt de nieuwe CEO van FMO. Hij is daar sinds 2008 lid van de Raad van Bestuur, eerst als Chief Investment Officer, en sinds 2014 als Chief Risk & Finance Officer. Per 1 oktober 2016 is hij benoemd tot CEO. De benoeming moet nog worden goedgekeurd door De Nederlandsche Bank en de aandeelhouders.


Rigterink begon zijn carrière bij Bank Brussels Lambert, in Brussel, Chicago en New York, voordat hij in 1997 bij ABN Amro ging werken. Voor hij bij FMO begon was hij voorzitter van de Raad van Bestuur en country executive van ABN Amro Bank Kazachstan.

Jean Frijns, voorzitter van de Raad van Commissarissen van FMO zegt: "Jurgen Rigterink brengt een brede kennis van opkomende markten en ervaring in top level management in het bankwezen met zich mee. De Raad van Commissarissen acht hem zeer geschikt om FMO's strategische prioriteiten waar te maken, namelijk het bijdragen aan de Global Goals (Werelddoelen voor duurzame ontwikkeling, red.) door inclusive en duurzame ontwikkeling aan te jagen in het buitenland, en internationale financiering voor Nederlandse bedrijven te verschaffen."


Lees ook:


Interview met Jurgen Rigterink