FrieslandCampina CFO Kees Gielen wordt COO

FrieslandCampina CFO Kees Gielen wordt COO

10-07-2014 Per 1 januari 2015 verandert de samenstelling van de raad van bestuur van FrieslandCampina. Kees Gielen, momenteel chief financial officer, is benoemd tot chief operating officer business development.

Op het moment dat Kees Gielen start als COO zal Hein Schumacher hem opvolgen als CFO bij FrieslandCampina. Hein Schumacher treedt op 1 september 2014 in dienst bij FrieslandCampina en wordt per 1 januari 2015 benoemd in de RvB. 

Activiteiten in Azië en Afrika
Kees Gielen wordt in de nieuwe functie van chief operating officer business development in de RvB verantwoordelijk voor de uitbouw van de activiteiten in met name Azië en Afrika. De afdeling Mergers & Acquisitions gaat aan hem rapporteren. Kees Gielen is chief financial officer van FrieslandCampina sinds de fusie tussen Friesland Foods en Campina in 2009.

Hein Schumacher
Schumacher heeft elf jaar gewerkt bij HJ Heinz. In zijn laatste functie was hij Executive Vice-President & Zone President Heinz Asia Pacific en lid van de executive board van HJ Heinz. Daarvoor bekleedde hij verschillende senior management posities zowel financieel als commercieel in Nederland, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en China. Voor zijn periode bij Heinz werkte hij bij Ahold en Unilever.

Bas van den Berg
Van den Berg is per 1 januari 2015 benoemd tot executive director van de business group Cheese, Butter & Milkpowder. Hij is momenteel managing director van de werkmaatschappij Branded Netherlands/Belgium. Daarvoor was hij onder meer managing director van de werkmaatschappij Dutch Lady Malaysia. Bas van den Berg volgt Piet Hilarides op, die zoals eerder dit jaar bekend gemaakt per 1 januari 2015 is benoemd tot chief operating officer van de business group Consumer Products Asia.

Lees verder:
> Interview met Kees Gielen over de kanteling van FrieslandCampina

 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook