Klaas Knot: Topbestuurder mei 2011

Klaas Knot: Topbestuurder mei 2011

09-06-2011 Klaas Knot staat in mei op nummer 1 in de top 10 van Nederlandse bestuurders. Op zijn naam is in mei 2011 het meest gezocht. Dat blijkt uit het maandelijkse onderzoek van managementscope.nl.

In de top-10 lijst is Klaas Knot de hoogste nieuwkomer vanwege zijn benoeming tot nieuwe president-directeur van de Nederlandsche Bank (DNB).

De Nederlandsche Bank
De meimaand telt maar liefst drie bestuurders in de top 10 die in dienst waren of kwamen bij DNB. De ogen waren gericht op vertrekkend DNB topman Nout Wellink (nr. 8) en aangewezen kandidaten voor het presidentschap als Lex Hoogduin (nr. 10).

Klaas Knot
Uiteindelijk won Klaas Knot de strijd. De voormalig topambtenaar van het ministerie van Financiën volgt 1 juli van dit jaar Wellink op.

Steven ten Have
Een opvallende nieuwkomer in de lijst is Steven ten Have (nr.4), beoogd voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Ajax.

Ten Have is organisatieadviseur, hoogleraar en commissaris van ABN Amro. Tot nog toe was hij nauwelijks bekend in voetballand. Dit heeft velen van ons nieuwsgierig gemaakt naar de ondernemer.

Joost Tjaden
Naast Steven ten Have is ook oud-Janivo-bestuurder Joost Tjaden veel in het nieuws geweest. Dit vanwege de geruchten over zijn banden met Jan van V., hoofdverdachte in de vastgoedfraudeaffaire.

Zijn vertrek als commissaris van onder meer navigatieproducent TomTom wordt in verband gebracht met de vastgoedfraudezaak en leverde Joost Tjaden in mei een nummer 9 positie op in de lijst.

Top 10 bestuurders mei 2011
Voor een volledig overzicht van de 10 belangrijkste bestuurders van mei: Top 10 bestuurders mei 2011

Meer over Klaas Knot

Genomineerden Koning Willem I Prijs bekendgemaakt

Genomineerden Koning Willem I Prijs bekendgemaakt

26-04-2016 Op 26 april 2016 zijn de genomineerden voor deze 'Oscars voor het Nederlandse bedrijfsleven' bekendgemaakt.

Interview met Klaas Knot

'Echte ondernemers vinden altijd hun weg'

'Echte ondernemers vinden altijd hun weg'

16-03-2016 De Koning Willem I Prijs zet excellente, innovatieve en duurzame bedrijven in de schijnwerpers. DNB-president Klaas Knot, voorzitter van de Koning Willem I Stichting, ventileert zijn visie op ondernemerschap en geeft les in vaderlandse en economische geschiedenis.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook