Leif Darner vertrekt bij AkzoNobel

Datum: 23-10-2012

Leif Darner vertrekt bij AkzoNobel

Leif Darner vertrekt per april 2013 bij AkzoNobel. Darner en de Raad van Commissarissen hebben daarover overeenstemming bereikt. Hij wordt opgevolgd door Conrad Keijzer, die op dit moment managing director Industrial Paintings is.

Darner is sinds 2004 lid van de Raad van Bestuur van AkzoNobel en directeur van Industrial Paintings. In april 2012 werd zijn aanstelling nog met twee jaar verlengd.


Altijd in de verf
Leif Darner heeft bijna zijn hele leven 'in de verf' gezeten. Van 1980 tot 1998 werkte Darner bij de verfdivisie van Courtaulds, dat in 1998 door AkzoNobel werd overgenomen. Na de overname was Darner achtereenvolgens directeur van Marine & Protective Coatings, directeur Chemicals en directeur Industriële lakken.

Conrad Keijzer
De huidige directeur van Industriële lakken, Conrad Keijzer, neemt de taken van Leif Darner over. Keijzer werkt al meer dan 20 jaar voor AkzoNobel. Hij werkte onder meer in de Verenigde Staten, Mexico, Azië en Duitsland voor het verfconcern. Keijzer stond lange tijd bekend als aanstormend talent. In 2007 won hij de Young Captain Award.