Leni Boeren Nr 5 op de Management Scope Top-50 Corporate Vrouwen

29-05-2015

Leni Boeren Nr 5 op de Management Scope Top-50 Corporate Vrouwen

Een van de grootste stijgers in de Top-50 Corporate Vrouwen is Lenie Boeren, de COO van Robeco. Zij steeg van de 16e naar de 5 plaats.

‘Ik ben een diehard, dus als er iets speelt, geef ik niet snel op’, kenschetste Leni Boeren zichzelf eerder in een interview. Terwijl andere vrouwelijke bestuurders regelmatig sneuvelen door de dynamiek aan de top, zegt de COO van Robeco daar weinig last van te hebben. Ze houdt wel van een uitdaging.

Loopbaan
Ambitie, passie en energie vormen de hoekstenen in het loopbaangebouw dat Boeren voor zichzelf optrok. Begonnen bij BNP Paribas, komt ze via de Rabobank bij Robeco terecht, als hoofd van de afdeling marketing en productmanagement. Na vijf jaar stapt ze over naar Amsterdam Exchanges, waar ze de fusie tot Euronext meemaakt en zelf de overstap maakt van marketing & sales naar IT & operations.

Chief Operational Officer
In 2005 komt ze weer terug bij Robeco als coo, in het spoor van voormalig beursbaas George Möller, die zelf een half jaar eerder bestuursvoorzitter was geworden van de vermogensbeheerder. Inmiddels vervult zie die functie alweer tien jaar. Haar ‘steile leercurve’ op het gebied van cultuurverschillen tijdens de vorming van Euronext, komt vast goed van pas na de overname van Robeco door het Japanse Orix.

Commissariaten
Daarnaast is Boeren commissaris bij Nuon en sinds vorig jaar bij Tata Steel Nederland. ‘Het leven is te kort om alles te doen wat ik zou willen doen’, verzuchtte ze onlangs in Lof: werken, haar gezin met man Peter en dochter Elisa, de stille wens om nog eens te promoveren en een reeks sportieve en culturele hobby’s. Een daarvan is reizen: deze zomer naar de Lofoten, een Noorse eilandengroep. Wellicht kan Boeren daar werken aan haar grootste persoonlijke uitdaging. Uit het interview in Lof: ‘Het is niet mogelijk om te excelleren gedurende vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week. De boog kan niet altijd gespannen zijn. Daar heb ik soms moeite mee. Om op tijd los te laten. Dat geldt zowel zakelijk als privé.’

Diversiteit
Boeren maakt zich sterk voor meer diversiteit. Samen met collega-bestuurslid Hester Borrie nam ze het initiatief tot Robeco’s vrouwennetwerk Pink Capital, dat in 2013 de Gouden Pump won voor het creëren van meer awareness voor diversiteit via activiteiten als de bijeenkomsten ‘dames & dilemma’s’ en een rolmodelverkiezing.

Lees verder:
> Interview met Lenie Boeren
> Margot Scheltema Machtigste Corporate Vrouw
> Management Scope Top-50 Corporate Vrouwen 2015 - de lijstMeer over Leni Boeren

Leni Boeren treedt toe tot bestuur van Van Lanschot Kempen

Leni Boeren treedt toe tot bestuur van Van Lanschot Kempen

Leni Boeren treedt toe tot het bestuur van Van Lanschot Kempen. Zij wordt verantwoordelijk voor asset management en wordt ook voorzitter van de directie van Kempen & Co.

Leni Boeren aangesteld als onafhankelijk bestuurder Air France-KLM

Leni Boeren aangesteld als onafhankelijk bestuurder Air France-KLM

Air France-KLM heeft Leni Boeren aangesteld als onafhankelijk bestuurder. Zij volgt Peter Hartman op, die zijn afgesproken termijn van vier jaar heeft voltooid. 

Interview met Leni Boeren

Robeco-COO Leni Boeren maakt zich sterk voor diversiteit

Robeco-COO Leni Boeren maakt zich sterk voor diversiteit

Leni Boeren, coo van Robeco, maakt zich sterk voor meer diversiteit in brede zin: als topvrouw, als institutioneel belegger en wellicht straks als ambassadeur bij het Japanse Orix, de aanstaande eigenaar van de vermogensbeheerder.

Leni Boeren

  • list-arrow CEO Kempen & Co
  • list-arrow Lid raad van bestuur Van Lanschot Kempen
  • list-arrow Non-executive director Air France-KLM
  • list-arrow Commissaris Tata Steel Nederland B.V.
  • list-arrow Commissaris (voorzitter) Transtrend BV
Profiel Leni Boeren
Bekijk de top-100 commmissarissen
Top-100 Corporate Vrouwen

Top 100 Corporate Vrouwen

  • 43. Leni Boeren >
Bekijk de volledige lijst

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook