Voormalig SAP CEO Leo Apotheker start beleggingsfonds

Voormalig SAP CEO Leo Apotheker start beleggingsfonds

05-07-2010 Voormalig SAP CEO Leo Apotheker gaat een beleggingsfonds opzetten voor Europese technologiebedrijven. Dit meldt hij afgelopen weekend in interview met persbureau Bloomberg.

Leo Apotheker was meer dan 20 jaar werkzaam bij SAP. Sinds 1995 was hij mede-oprichter en president van de Duitse softwareproducent in onder meer België en Frankrijk. Daarna vervolgde hij zijn functie bij SAP EMEA in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.Vertrek Leo Apotheker
In juni 2009 werd Leo Apotheker benoemd tot bestuursvoorzitter van SAP. De toenemende druk om het softwarebedrijf nieuw leven in te blazen, na achterblijvende omzetten en winsten, deed Apotheker besluiten om zijn functie in februari 2010 neer te leggen.

Private equity-fonds
Leo Apotheker heeft afgelopen weekend kenbaar gemaakt dat hij samen met nog twee Europese partners een private-equity fonds wil starten. Zijn doel is om Europese software- telecom- en it-bedrijven te helpen om wereldspelers te worden, aldus Apotheker in een interview met Bloomberg. Wie zijn partners worden wil Apotheker nog niet zeggen.   
 
Lees ook:

> Biografie Leo Apotheker
> Nokia brengt TomTom verder in het nauw
> Mircosof: in 5 stappen naar een betere werkplek
> Docdata ziet winst fors toenemen door afgeleverde orders
> Investeringen stellen it-managers voor dilemma

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook