Louise Gunning per 1 mei kroonlid in de SER

Datum: 22-04-2013

Louise Gunning per 1 mei kroonlid in de SER

Louise Gunning-Schepers, voorzitter van het bestuur van de Universiteit van Amsterdam, wordt kroonlid van de Sociaal-Economische Raad. Paul Schnabel, voormalig directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau, wordt plaatsvervangend kroonlid.

De benoeming van Louise Gunning-Schepers en Paul Schnabel gaat in per 1 mei. Officieel moet de koningin de benoeming nog bekrachtigen met het zetten van een handtekening. 


Plaatsvervangend
Volgens een woordvoerder van de SER maakt het in de praktijk niet uit of je kroonlid bent of plaatsvervangend kroonlid. 'Beide nemen zitting in de commissies die het voorbereidende werk doen, of kunnen daar voorzitter van zijn. Alleen bij de officiële raadsvergaderingen is Gunning-Schepers aanwezig en vervangt Schnabel haar bij afwezigheid.'

Loopbaan Gunning
Van 2010 tot 2012 was Gunning-Schepers voorzitter van de Gezondheidsraad en universiteitshoogleraar Gezondheid en Maatschappij bij de Universiteit van Amsterdam. Van 2001 tot 2010 was zij voorzitter van de raad van bestuur van het Academisch Medisch Centrum Amsterdam (AMC). Daarvoor was zij hoogleraar bij de UvA en decaan van de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam. Ook was zij als wetenschapper werkzaam aan de Universiteit van Leuven en de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR).


Paul Schnabel
Paul Schnabel was van 1998 tot maart 2013 directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Ook is hij universiteitshoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Hij was columnist van NRC Handelsblad, Het Financieele Dagblad en schrijft nog steeds columns voor het historisch tijdschrift Maarten. In 2010 ontving hij de penning van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.