TNT draagt Margot Scheltema voor als commissaris TNT Express

TNT draagt Margot Scheltema voor als commissaris TNT Express

11-04-2011 TNT heeft Margot Scheltema voorgedragen als nieuw lid van de Raad van Commissarissen TNT Express. Dat heeft het post- en expressbedrijf op 11 april 2011 bekendgemaakt.

Tot eind 2008 was Margot Scheltema werkzaam als financieel directeur van Shell Nederland. Daarna werd zij benoemd tot vice voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Triodos, een bank die zich richt op duurzaam ondernemen.

Margot Scheltema
Naast haar rol bij Triodos bank is Scheltema momenteel toezichthouder bij ASR Nederland en Schiphol. Ook is zij commissaris en voorzitter van de auditcommissie van GasTerra geweest (voorheen Gasunie).

ECN
In 2009 kreeg Margot Scheltema nog een nevenfunctie erbij als lid van de Raad van toezicht The Energy research Centre of the Netherlands (ECN). ECN is een marktgerichte organisatie voor onderzoek, ontwikkeling, dienstverlening en kennistransfer op het gebied van duurzame energie.

TNT Express
Ook TNT heeft Scheltema nu naar voren geschoven als commissaris van TNT Express. Deze benoeming vindt doorgang wanneer de aandeelhouders instemmen met de voorgenomen splitsing van het bedrijf in TNTNL en TNT Express.

AVA TNT
De definitieve beslissingen hierover zal plaatsvinden op 25 mei 2011, tijdens de Algemene Aandeelhoudersvergadering van TNT.

Lees ook:

> Biografie Margot Scheltema, beoogd commissaris TNT Express
> Tex Gunning beoogd commissaris TNT Express
> Biografie Tex Gunnung
> TNT Express wil supercommissaris Antony Burgmans strikken
> Thessa Menssen benoemt tot commissaris TNT Post

Interview met Margot Scheltema

De nevenfunctie van Margot Scheltema

De nevenfunctie van Margot Scheltema

26-05-2021 In deze rubriek vertellen bestuurders en commissarissen over een bijzondere nevenfunctie die zij vervullen. Margot Scheltema is onder andere commissaris van De Nederlandsche Bank en Nedap maar ook paleograaf en ambassadeur voor mensen met een oogaandoening.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook