CEO Lombard zet in op jaarlijkse brutomarge 10% bij TNT Express

CEO Lombard zet in op jaarlijkse brutomarge 10% bij TNT Express

04-05-2011 Marie-Christine Lombard, die het afgesplitste TNT Express zal gaan leiden, wil de komende jaren een gemiddelde brutomarge realiseren van 10 procent.

Dat blijkt uit een presentatie die aankomend TNT Express CEO Marie-Christine Lombard op 3 mei 2011 hield tijdens een beleggersdag in Londen.

TNT Express
In het eerste kwartaal van dit jaar bedroeg de brutomarge van TNT Express nog -4,4 procent. Alleen in de periode 2004 tot 2008 wist pakketjesbezorger TNT Expess een marge van 10 procent te behalen.

Marie-Christine Lombard
Beleggers beschouwen de 10 procent die Marie-Christine Lombard nastreeft daarom ook als zeer optimistisch. Desondanks verklaarde zij ‘ik geloof dat er nog steeds ruimte is om te groeien’.

Moeizame integratie Brazilë
Tevens zei Lombard dat zij zich geen zorgen maakt over de situatie van Express in Brazilië. Daar kampte TNT het afgelopen jaar met onverwacht grote problemen wegens de moeizame integratie van twee bedrijven in één nieuwe organisatie.

Splitsing TNT
Lombard stelde ‘Het splitsingsproces heeft de aandacht van het bestuur vorig jaar duidelijk afgeleid van de problemen in Brazilië’. ‘Nu is alles erop gericht die problemen op te lossen.’

Markt China
Verder meldde Lombard dat TNT Express zich de komende tijd gaat richten op autonome groei in de opkomende markt China.

Lombard positief
De topvrouw zei niet te vrezen voor de toekomst, aangezien het westen van China zich ontwikkelt tot de hightechfabriek van Europa. Goederen zullen met het vliegtuig naar Europa verscheept worden, in plaats van met de boot, aldus Lombard.

Algemene aandeelhoudersveradering (BAVA)
De splitsing van TNT in een express- en postdivisie is juridisch al een feit, echter de scheiding vindt pas definitief plaats als de aandeelhouders hiermee akkoord gaan tijdens de BAVA op 25 mei 2011.

Lees ook:
> Vierdekwartaalcijfers TNT: nettowinst 126 miljoen euro in 2010
> Peter Bakker CEO TNT vertrekt na splitsing
> Biografie Harry Koorstra, CEO TNTNL

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook