Marike van Lier Lels commissaris bij Eneco

Marike van Lier Lels commissaris bij Eneco

12-09-2013 Marike van Lier Lels is op 11 september benoemd als commissaris bij energiemaatschappij Eneco. Hiermee komt de RvC op acht leden.

Marike van Lier Lels heeft met Eneco een keur aan commissariaten en adviserende functies opgebouwd. Zij zal dit jaar weer verder stijgen op de Management Scope top-50 Machtigste Vrouwen. In mei 2013 stond zij op de 6e plaats.

Huidige functies
Momenteel is zij lid van de raad van commissarissen van KPN, USG People, TKH Group en Reed Elsevier en bekleedt ze bestuurlijke en adviserende functies bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, het Ministerie van Economische Zaken, het CPB, Stichting Natuur & Milieu, Vereeniging Aegon, Ecofys, Haven Moerdijk en het Critical Review Team Lange Termijn Spooragenda.


Loopbaan
Van Lier Lels studeerde Scheepsbouwkunde aan de HTS in Dordrecht en Rederijkunde aan de TU Delft. Zij begon bij Nedlloyd als management trainee om later lid van de directie te worden. Vervolgens werd ze directeur van Van Gend&Loos Benelux, lid van de raad van bestuur van Deutsche Post Euro Express en COO van Schiphol Groep.

Bestuurlijke kennis
President-commissaris Edo van den Assem kijkt uit naar de samenwerking met Van Lier Lels. 'Zij heeft ruime expertise opgebouwd op het gebied van klantbenadering en marketing. Dat sluit goed aan bij Eneco. Bovendien brengt ze veel bestuurlijke kennis en ervaring mee. Haar achtergrond in het bedrijfsleven, politiek en betrokkenheid bij maatschappelijke en innovatieve ontwikkelingen zijn van toegevoegde waarde binnen de raad van commissarissen.'

Meer over Marike van Lier Lels

Marike van Lier Lels nieuwe commissaris PostNL

Marike van Lier Lels nieuwe commissaris PostNL

05-03-2019 PostNL is voornemens Marike van Lier Lels te benoemen als nieuwe commissaris. 

Marike van Lier Lels treedt terug als commissaris Eneco Group

Marike van Lier Lels treedt terug als commissaris Eneco Group

20-07-2018 Marike van Lier Lels treedt per direct terug als lid van de raad van commissarissen van Eneco Groep.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook