ABN Amro draagt Mariken Tannemaat voor als commissaris

ABN Amro draagt Mariken Tannemaat voor als commissaris

20-10-2020 ABN Amro maakt op 20 oktober 2020 bekend dat de raad van commissarissen Mariken Tannemaat zal voordragen als commissaris. Tijdens een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders zal hierover besloten worden.

Op 15 december 2020 zal Mariken Tannemaat tijdens de buitengewone vergadering van aandeelhouders voorgedragen worden als lid van de raad van commissarissen van ABN Amro. De voordracht is reeds goedgekeurd door de Europese Centrale Bank. Tannemaat zal benoemd worden voor een termijn van vier jaar. 

Mariken Tannemaat startte haar loopbaan bij ING Group, waar zij diverse senior posities bekleedde bij ING Direct in Londen, Parijs en Amsterdam. In 2013 startte Tannemaat bij NN Group, waar ze van 2013 tot 2019 de functie van chief innovation officer vervulde. Hierbij was ze verantwoordelijk voor digitalisering, marketing en sales en de wereldwijde innovatie. In 2019 maakte Tannemaat de overstap naar Robeco, waar ze als chief innovation officer en lid van de raad van bestuur verantwoordelijk was voor innovatie, de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie en de digitalisering van klantcontacten. Momenteel is Tannemaat commissaris bij CM.com en Wehkamp.

Tom de Swaan, voorzitter van de raad van commissarissen van ABN Amro, laat weten heel blij te zijn Mariken Tannemaat voor te dragen als commissaris van ABN Amro. ‘Met haar ervaring en kennis van de impact van bestaande en opkomende technologieën op consumenten, ondernemingen en bedrijfsmodellen zal  Mariken Tannemaat een waardevolle bijdrage leveren aan het toezicht door de rvc op de activiteiten van ABN Amro’, zegt De Swaan.

Na de benoeming van Mariken Tannemaat tijdens de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders zal de raad van commissarissen van ABN Amro bestaan uit Tom de Swaan, Arjen Dorland, Laetitia Griffith, Michiel Lap, Jurgen Stegmann, Anna Storåkers, Tjalling Tiemstra en Mariken Tannemaat.

Interview met Mariken Tannemaat

Toezicht op digitale transformatie

Toezicht op digitale transformatie

09-03-2022 Goed toezicht op digitale transformatie vraagt om leergierige commissarissen. Specifieke expertise is niet nodig, maar ervaring met disruptie kan zeker helpen bij de vele unknowns en dilemma’s, vinden de vier deelnemers aan onze rondetafel die een digitale portefeuille met elkaar gemeen hebben. ‘Het gaat om een holistische kijk op IT, business en samenleving.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook