Marjan Oudeman commissaris Noors Statoil

Marjan Oudeman commissaris Noors Statoil

12-09-2012 Marjan Oudeman, lid van de raad van bestuur van Akzo Nobel, is voorgedragen als non executive board member van het Noorse oliebedrijf Statoil.    

Statoil
Het Noorse Statoil, genoteerd aan de beurs van New York en Oslo, is in 37 landen actief en heeft 21.000 werknemers. Statoil is van oorsprong een gas- en olieproducent, voornamelijk actief in Noorwegen. Inmiddels heeft Statoil aanzienlijke marktaandelen opgebouwd als energieleverancier in Scandinavië en de Baltische staten.

Commissariaat Statoil
De benoeming van Marjan Oudeman als commissaris (non-executive board member) treedt per 15 september in werking. Tijdens de AvA van Statoil begin 2013 zal de benoeming door geformaliseerd moeten worden.

Marjan Oudeman
De zakentopvrouw Marjan Oudeman is binnen het bestuur van AkzoNobel verantwoordelijk voor het HR-beleid. Voor haar benoeming bij de verfproducent was zij zeven jaar in dienst als divisiedirecteur van staalbedrijf Corus.

 

 

European women to watch
Oudeman, die volgens The Wall Street Journal in de top tien staat van ‘European women to watch', heeft naast haar executive functie bij AkzoNobel nog twee commissariaten. Oudeman is lid van de raad van commissarissen van NS (termijn loopt in 2013 af) en ABN Amro.

Top-50 machtigste vrouw van Nederland 2012
Op de door Management Scope samengestelde lijst Top-50 machtigste vrouwen 2012 neemt Marjan Oudeman een 4e positie in. De lijst wordt aangevoerd door Margot Scheltema. Het is te vewachten dat Oudeman met haar commissariaat bij Statoil nog verder zal klimmen op de lijst.

 

Meer over Marjan Oudeman

KLM draagt Marjan Oudeman voor als commissaris

KLM draagt Marjan Oudeman voor als commissaris

20-04-2021 Marjan Oudeman is door Koninklijke Luchtvaart Maatschappij N.V. (KLM) voorgedragen als commissaris. Dat maakt het luchtvaartbedrijf op 16 april 2021 bekend.

Interview met Marjan Oudeman

De nevenfunctie van Marjan Oudeman

De nevenfunctie van Marjan Oudeman

01-11-2018 In deze rubriek vertellen bestuurders en commissarissen over een bijzondere nevenfunctie die zij vervullen. Marjan Oudeman is commissaris bij onder andere Aalberts Industries, maar ook voorzitter van de raad van toezicht van het Ronald McDonald Kinderfonds.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook