Marjan Oudeman commissaris Noors Statoil

Datum: 12-09-2012

Marjan Oudeman commissaris Noors Statoil

Marjan Oudeman, lid van de raad van bestuur van Akzo Nobel, is voorgedragen als non executive board member van het Noorse oliebedrijf Statoil.

 
 

Statoil
Het Noorse Statoil, genoteerd aan de beurs van New York en Oslo, is in 37 landen actief en heeft 21.000 werknemers. Statoil is van oorsprong een gas- en olieproducent, voornamelijk actief in Noorwegen. Inmiddels heeft Statoil aanzienlijke marktaandelen opgebouwd als energieleverancier in Scandinavië en de Baltische staten.


Commissariaat Statoil
De benoeming van Marjan Oudeman als commissaris (non-executive board member) treedt per 15 september in werking. Tijdens de AvA van Statoil begin 2013 zal de benoeming door geformaliseerd moeten worden.


Marjan Oudeman
De zakentopvrouw Marjan Oudeman is binnen het bestuur van AkzoNobel verantwoordelijk voor het HR-beleid. Voor haar benoeming bij de verfproducent was zij zeven jaar in dienst als divisiedirecteur van staalbedrijf Corus.


 


 

European women to watch
Oudeman, die volgens The Wall Street Journal in de top tien staat van ‘European women to watch', heeft naast haar executive functie bij AkzoNobel nog twee commissariaten. Oudeman is lid van de raad van commissarissen van NS (termijn loopt in 2013 af) en ABN Amro.


Top-50 machtigste vrouw van Nederland 2012
Op de door Management Scope samengestelde lijst Top-50 machtigste vrouwen 2012 neemt Marjan Oudeman een 4e positie in. De lijst wordt aangevoerd door Margot Scheltema. Het is te vewachten dat Oudeman met haar commissariaat bij Statoil nog verder zal klimmen op de lijst.


 

Top 100 Corporate Vrouwen

Top 100 Commissarissen