Marjan Oudeman terug in de Top-3 Corporate Vrouwen

Marjan Oudeman terug in de Top-3 Corporate Vrouwen

22-05-2015 Marjan Oudeman klimt in de Top-50 Corporate Vrouwen 2015 van de 36e naar de 3e plaats. In 2013 stond ze ook op die plaats.

Marjan Oudeman was vorig jaar nog de grootste daler in de Top-50, nadat ze haar bestuursfunctie bij AkzoNobel opgaf. Zij daalde toen naar de 36e plaats.

Grootste stijger
Met nieuwe commissariaten bij Ten Cate en SHV, bovenop toezichtfuncties bij onder meer ABN AMRO en het Noorse Statoil, is ze dit jaar juist weer de grootste stijger en terug in de top-3.

Netwerk
Oudeman komt regelmatig de nummer 2 van de lijst, Annemiek Fentener van Vlissingen, tegen. Oudeman is commissaris bij SHV, waar Fentener van Vlissingen voorzitter is van de RvC. Ze kennen elkaar bovendien uit het ‘Utrechse’, want Fentener van Vlissingen houdt toezicht bij UMC Utrecht, dat nauw gelieerd is aan Universiteit Utrecht, waar Oudeman het bestuur voorzit.

Top-100 Commissarissen
Oudeman is niet alleen machtig onder de vrouwen, zij doet het ook tussen de mannen goed. Op de Top-100 Commissarissen 2015 - mannen en vrouwen, maar voornamelijk mannen - staat zij op de 21e plaats.

Lees verder
> Interview met Marjan Oudeman
> Top-50 Corporate Vrouwen 2015 - de lijst
> Top-100 Commissarissen

 

Interview met Marjan Oudeman

De nevenfunctie van Marjan Oudeman

De nevenfunctie van Marjan Oudeman

01-11-2018 In deze rubriek vertellen bestuurders en commissarissen over een bijzondere nevenfunctie die zij vervullen. Marjan Oudeman is commissaris bij onder andere Aalberts Industries, maar ook voorzitter van de raad van toezicht van het Ronald McDonald Kinderfonds.

Vrouwen met een commissariaat in het buitenland

Vrouwen met een commissariaat in het buitenland

18-05-2017 Steeds meer vrouwen vervullen internationale topfuncties. Hoe divers zijn de boards waarin zij zitting hebben en wat is de toegevoegde waarde van Nederlandse topvrouwen in het buitenland?

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook