Marjan van Loon wordt CEO Shell Nederland

Datum: 08-12-2015

Marjan van Loon wordt CEO Shell Nederland

Op 7 december 2015 werd bekend gemaakt dat Van Loon zal aantreden als nieuwe bestuursvoorzitter bij Shell Nederland.

Opvolging
Marjan van Loon zal de functie van CEO bij Shell Nederland per 1 januari 2016 uitvoeren. Hiermee volgt Van Loon de huidige topman Dick Benschop op. Benschop is per diezelfde datum benoemd tot Vice President Joint Ventures Excellence voor Shell International. In deze functie wordt Benschop verantwoordelijk voor aansturing van samenwerkingsverbanden waarin Shell geen meerderheidsbelang heeft.

Uitdaging
Mirjam van Loon is al 26 jaar werkzaam voor Shell en vervult sinds 2009 de functie van Vice President Liquefied Natural Gas and Gas Processing. Van Loon laat in een persbericht weten vereerd te zijn met deze benoeming. 'Ik zie er naar uit om in deze rol mijn bijdrage te leveren aan de boeiende uitdagingen in energie, innovatie en techniek, en om onze goede relaties met klanten en partners verder uit te bouwen', aldus Van Loon.

Raad van Bestuur
Volgens Ben van Beurden, president-directeur van Royal Dutch Shell plc, brengt Van Loon een schat van expertise en ervaring mee om deze positie te vullen. 'Ze is een betrokken en coachend leider, die in competitieve en uitdagende situaties koers weet te houden', aldus Van Beurden.

Top 100 Corporate Vrouwen