Martin van Rijn nieuw lid raad van toezicht AFM

Martin van Rijn nieuw lid raad van toezicht AFM

02-02-2018 Martin van Rijn is benoemd tot lid van de raad van toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De benoeming is per 1 februari 2018 en geldt voor een periode van 4 jaar.

Martin van Rijn was van 2012 tot 2017 staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Sinds november 2017 is hij voorzitter van de raad van bestuur van de Reinier Haga Groep.

Paul Rosenmöller, voorzitter van de raad van toezicht, zegt over de benoeming het volgende: “Martin van Rijn was staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en is een bestuurlijk zwaargewicht met een uitstekend gevoel voor maatschappelijke vraagstukken en politiek-bestuurlijke verhoudingen. Als voormalig CEO van pensioenuitvoerder PGGM heeft hij veel ervaring opgedaan met het toezicht door AFM en DNB. Met zijn kennis en ervaring heeft hij een onmiskenbaar toegevoegde waarde voor onze raad.”

Naast Martin van Rijn bestaat de raad van toezicht uit: Paul Rosenmöller (voorzitter), Rob Becker en Willemijn van Dolen. Martin van Rijn is de opvolger van Bart Koolstra, die per 11 april 2017 zijn functie heeft neergelegd. Er wordt nog gezocht naar een opvolger voor Diana van Everdingen, zij is per 1 november 2017 gestopt na een periode van 8 jaar.

Meer over Martin van Rijn

Martin van Rijn nieuwe voorzitter raad van toezicht van AFM

Martin van Rijn nieuwe voorzitter raad van toezicht van AFM

07-02-2019 Martin van Rijn is benoemd als nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook