Michiel Herkemij nieuwe CEO VION Food Group

Michiel Herkemij nieuwe CEO VION Food Group

17-12-2013 De raad van commissarissen van VION Food Group benoemt Michiel Herkemij als CEO per 15 januari 2014. Herkemij was tot 2013 CEO van D.E Master Blenders.

Michiel Herkemij was als CEO van D.E Master Blenders verantwoordelijk voor de verzelfstandiging van het bedrijf na afsplitsing van Sara Lee. Herkemij kwam binnen in maart 2012 als CEO en moest aan het einde van detzelfde jaar weer vertrekken. De toenmalige president-commissaris Jan Bennink nam tijdelijk zijn functie bij D.E over.

Nieuwe foodstructuur
Herkemij gaat volgens het persbericht van VION 'een nieuwe strategische koers uitzetten, verder bouwen aan de nieuwe foodstructuur en de kwaliteit van VION en haar producten'.


 Verkoop divisie
Volgens de woordvoerder van VION volgt Herkemij Stefaan Vansteenkiste op die als interim CEO Food aan VION was verbonden. Rob Ruijter is voorzitter van de RvB van VION Food Group (holding) die nu nog bestaat uit twee divisies: Food en Ingredients en waarvan de laatste activiteit is verkocht aan branchegenoot Darling uit de USA. Hiervan verwacht het bedrijf de deal begin 2014 te kunnen closen. Daarna gaat VION Food zelfstandig verder onder leiding en aansturing van Herkemij.

Loopbaan Herkemij
Herkemij was eerder betrokken bij de acquisitie en integratie van de bierdivisie van FEMSA voor Heineken en hij was directeur in Mexico en in Nigeria. Voor FrieslandCampina leidde Herkemij operaties in Azië, Afrika en in het Midden-Oosten.

 Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook