Miklas Dronkers nieuwe topman Crown van Gelder

Miklas Dronkers nieuwe topman Crown van Gelder

14-02-2011 Miklas Dronkers wordt de nieuwe topman van Crown van Gelder (CVG). Hij volgt algemeen directeur Mees Hartvelt op, die op 12 mei van dit jaar zijn functie neerlegt.

Dit maakte papierproducent Crown van Gelder bekend tijdens de presentatie van de jaarcijfers 2010.

Miklas Dronkers
Miklas Dronkers, nu nog COO van CVG, zal in zijn nieuwe functie gestalte geven aan de nieuwe strategie van de onderneming.

Strategie Crown van Gelder
Crown van Gelder wil zich in de toekomst gaan richten op nieuwe producten als verpakkingsmaterialen, die nauwelijks gevoelig zijn voor de digitalisering van de maatschappij.

Verantwoordelijkheid Dronkers
Miklas Dronkers, die sinds 1991 werkzaam is voor Crown van Gelder, is volgens de RvC van het bedrijf de geschikte man voor deze taak. ‘Hij heeft al veel ervaring opgedaan in de directie en kan de verantwoordelijkheid aan', aldus Mees Hartvelt in een reactie op de benoeming.

Biochemicus
Ook Dronkers technologische achtergrond als biochemicus, zal wellicht van pas kunnen komen bij de verdere koerswijziging van Crown van Gelder.

Rode cijfers CVG
De papierproducent moest in 2010 een nettoverlies afschrijven van 12,8 miljoen euro en is hard op zoek naar nieuwe producten met hoge winstmarges. De nieuwe kapitein van CVG, Dronkers zegt de uitdaging met beide handen aan te grijpen.

Lees ook:
> Biografie Miklas Dronkers, nieuwe topman Crown van Gelder
> Biografie Mees Hartvelt, oud topman CVG
> Emile Bakker, commissaris GVC
> Mees Hartvelt bestuursvoorzitter AWVN
> Berry Bemelmans, commissaris GVC

> Bestuurders CVG

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook