CFO ASMI niet herbenoemd na onenigheid

CFO ASMI niet herbenoemd na onenigheid

17-04-2009 De raad van commissarissen van ASM International N.V. heeft besloten Naud van der Ven niet te herbenoemen in zijn functie.

De reden waarom de raad van commissarissen onder voorzitterschap van Paul van den Hoek geen toekomst meer ziet in Van der Ven als CFO zijn de voorwaarden die Van der Ven stelde.

Chuck del Prado
Het FD meldt dat Van der Ven tevergeefs heeft geëist dat topman Chuck del Prado moest vertrekken. De raad van commissarissen gaf daar echter niet aan toe. Van der Ven wilde niet zelf opstappen, vanwege de ontslagvergoeding. Beide partijen twisten nu over de hoogte van deze premie voor Van der Ven.

Naam zuiveren
Volgens Van der Ven is er inmiddels teveel onduidelijkheid ontstaan over zijn vertrek bij ASMI. Naar zijn mening is ten onrechte het beeld ontstaan dat hij moest vertrekken om de te hoge vertrekpremie. Hij wil de commissarissen onder ede laten verhoren over de werkelijke reden van zijn ontslag, om op die manier zijn naam te zuiveren.

Een maand geleden vertrok Leon van den Boom per direct als commissaris bij ASMI, ook met problemen. Zijn inzicht over het te voeren beleid kwam niet overheen met die van de raad, waarna hij geen andere uitweg zag dan ASMI te verlaten.

Lees ook:

> ASMI wil Gert-Jan Kramer als president-commissaris
> Leon van der Boom per direct opgestapt als commissaris ASMI
> ASMI en Tokyo Electron tekenen licentieovereenkomst
> Biografie Naud van der Ven
> Biografie Paul van den Hoek
> Biografie Leon van den Boom

> Huidige bestuurders ASMI

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook