Neelie Kroes geeft geen uitstel aan ABN Amro

Neelie Kroes geeft geen uitstel aan ABN Amro

23-09-2009 De fusie van ABN en Fortis is definitief van de baan, als ABN Amro HBU niet voor 2 oktober verkoopt. Neelie Kroes geeft geen uitstel meer.

‘Dit dossier moet echt ten einde komen', zegt Eurocommissaris van mededinging Neelie Kroes vandaag bij BNR Nieuwsradio. Kroes weigert een langjarige overgangstermijn waarbij HBU aangehouden mag worden, terwijl de fusie van ABN Amro en Fortis doorgaat.

Verkoop HBU mislukt

Donderdag werd bekend gemaakt dat de gedwongen verkoop van HBU aan Deutsche Bank niet door zou gaan. De Deutsche Bank had zich teruggetrokken, omdat het ministerie van Financiën op het allerlaatste moment met andere voorwaarden kwam. Maandag gaf Kroes twee weken extra tijd aan ABN Amro en het ministerie van Financiën om tot een alternatieve oplossing te komen.

Moeizame gesprekken Deutsche Bank
Begin juli gaf de Europese Commissie minister Wouter Bos uitstel voor de verkoop. Eind augustus vroeg Bos weer om verlenging en werd al duidelijk dat de gesprekken met Deutsche Bank moeizaam verliepen. Begin september verleende Neelie Kroes opnieuw uitstel.

Lees ook:
> Fortis en ABN: voorlopig geen fusie
> ABN Amro vraagt opnieuw staatssteun
> 18,5 miljard euro verlies voor Fortis Bank Nederland
> Staatsbank heeft meer plaats voor ABN Amro dan Fortis
> Dossier fusies en overnames

> Bestuurders ABN Amro

Interview met Neelie Kroes

Neelie Kroes: 'Met <i>diversity of thought</i> is een quotum niet nodig'

Neelie Kroes: 'Met diversity of thought is een quotum niet nodig'

30-09-2020 Het ingroeiquotum van tenminste 33 procent vrouwen in raden van commissarissen van beursgenoteerde bedrijven is nodig om de topvrouwentrein in beweging te zetten, maar eigenlijk gelooft oud- VVD-minister en voormalig eurocommissaris Neelie Kroes meer in diversity of thought. Hoe graag ziet Kroes, grande dame van het Nederlandse private én publieke bestuur, na de verkiezingen een seksegenoot als premier? ‘Een vrouw als minister-president zou een geweldig rolmodel zijn, maar als ik Mark ervoor moet inleveren, nee…’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook