Okke Koo wordt bestuursvoorzitter KHE

Datum: 23-02-2011

Okke Koo wordt bestuursvoorzitter KHE

Okke Koo, voormalig COO van Draka, is door Koop Holding Europe (KHE) aangesteld als nieuwe bestuursvoorzitter van het Groningse bouwbedrijf.

De benoeming van Okke Koo volgt op het vertrek van KHE bestuursvoorzitter Henk Koop, die wegens het bereiken van de pensioensgerechtigde leeftijd aftreedt.

Okke Koo, COO Draka

In januari van dit jaar verliet Okke Koo als COO kabelbedrijf Draka, dat inmiddels is geconsolideerd door de Italiaanse branchegenoot Prysmian.

Draka Holding
Bij Draka had Koo de taak om organisatorische en operationele verbeteringen door te voeren. Binnen een jaar wist de Chief Operating Officer zijn doel te bereiken en besloot hij een nieuwe uitdaging te zoeken buiten de kabelaar.

Koop Holding Europe (KHE)

De nieuwe bestuursvoorzitter van KHE verwierf echter meer naamsbekendheid als topman van Avebe. Onder leiding van Okke Koo werd het verlieslijdende aardappelmeelconcern weer gezonder en winstgevender.

Malaise bouwsector
De inspanningen die Koo heeft geleverd bij Avebe zijn KHE vast niet onopgemerkt gebleven. Door de malaise in de bouwsector zag het Groningse concern in 2009 de omzet dalen met 13 procent.

KHE jaarcijfers 2010
In mei 2010 publiceert KHE de jaarcijfers over 2010. Volgens Cor Boonstra, voorzitter van de Raad van Commissarissen van KHE is 2010 een goed jaar geweest qua omzet.

Vertrek Cor Boonstra
Net als Henk Koop is ook Boonstra (oud-Philips-president) teruggetreden als voorzitter van de RvC van KHE, zo meldde het bouwbedrijf gister in een persbericht. Boonstra vertrekt vanwege gezondheids- en leeftijdsredenen, aldus KHE.

Lees ook:
> Biografie Okke Koo, bestuursvoorzitter KHE
> COO Okke Koo vertrekt bij Draka Holding
> Draka benoemt Okke Koo tot nieuwe COO