Twee commissarissen weg bij NN Group

Twee commissarissen weg bij NN Group

15-12-2015 Patrick Flynn en Wilfred Nagel (foto) zullen hun functie als lid van de Raad van Commissarissen bij NN Group neerleggen.

Aftreden
Op 14 december 2015 werd bekend gemaakt dat Wilfred Nagel en Patrick Flynn zullen terugtreden als leden van de Raad van Commissarissen bij NN Group. Nagel en Flynn zijn momenteel beide lid van de Raad van Bestuur bij ING Groep. Wilfred Nagel is sinds 2011 Chief Risk Officer en Patrick Flynn vervult sinds 2009 de functie van Chief Financial Officer bij ING Group. Nagel en Flynn zullen bij NN Group worden opgevolgd door Dick Harryvan en Robert Jenkins.

ING Group
Ralph Hamers, CEO van ING Groep trok zich al in oktober 2015 terug als commissaris van NN Group. Met het aftreden van Flynn en Nagel heeft ING geen genomineerden meer in de Raad van Commissarissen. Het terugtrekken van de ING-bestuurders hangt samen met de verzelfstandiging van NN Group, dat een voormalig onderdeel van ING is. Het belang van 25,8 procent dat ING nu nog heeft in het bedrijf moet uiterlijk eind 2016 volledig zijn afgebouwd. Wanneer het belang van ING Groep is teruggezakt naar minder dan 15%, zullen de benoemingen van opvolgers Dick Harryvan en Robert Jenkins effectief worden.

Lees ook
> Nieuwsbericht over benoeming van de nieuwe commissarissen bij NN Group

Meer over Patrick Flynn

Grote wisselingen in bestuur ING

Grote wisselingen in bestuur ING

15-03-2017 ING gaat een groot deel van de raad van bestuur vervangen. Onder anderen CFO Patrick Flynn (foto) en CRO Wilfred Nagel vertrekken.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook